Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Melih Kadir Efe
Melih Kadir Efe

77 Yaşında Gökyüzüne Çıkan Türkan Teyze

Bazı insanlar vardır, yaşı ilerledikçe hayattan biraz daha geri çekilir. Bazıları ise tam tersine, yıllar geçtikçe yaşamın kıymetini daha iyi anlar ve içinde kalan ne varsa gerçekleştirmek ister. Kayseri’de yaşayan 77 yaşındaki Türkan Aktaş da belli ki ikinci grupta yer alıyor.

Türkan teyze, yamaç paraşütü yapmak için Ali Dağı’na çıktı. Yamaç Paraşütü Pilotu Furkan Koçak ile birlikte gökyüzüne süzüldü. Onu izleyenlerin yüzünde ise hem şaşkınlık hem de tebessüm oluştu. Çünkü Türkan teyze, havalandıktan sonra söylediği sözlerle korkudan çok neşesini ortaya koydu.

“İnşallah tansiyonumu yükseltmez” dedi. Ardından da “Beni görünce ne derler şimdi. Çok güzelim, iyiyim. Korkacak bir şey yok” sözleriyle herkesi güldürdü.

Aslında bu birkaç cümle, uzun uzun anlatılabilecek bir hayat dersini içinde barındırıyor. İnsan kaç yaşında olursa olsun heyecan duyabilir, yeni bir şey deneyebilir ve kendini özgür hissedebilir. Yaş yalnızca nüfus cüzdanında yazan bir rakamdır. Asıl mesele, insanın içindeki merakı ve yaşama sevincini kaybetmemesidir.

Bugün birçok kişi genç yaşında bile “Benden geçti”, “Artık yapamam” ya da “Çok geç kaldım” diyerek hayallerini erteliyor. Türkan teyze ise 77 yaşında Ali Dağı’ndan havalanarak bu bahanelerin hepsini tek tek aşağıda bıraktı.

Üstelik bunu büyük laflar etmeden yaptı. Ne bir kahramanlık gösterisine girişti ne de çevresine meydan okudu. Sadece gökyüzüne çıktı, manzaranın tadını çıkardı ve yaşadığı anı neşeli sözlerle süsledi. Belki de bu yüzden görüntüler bu kadar sevildi. Çünkü insanlar onda cesaretin en doğal hâlini gördü.

Türkan teyzenin “Korkacak bir şey yok” sözü, yalnızca yamaç paraşütü için söylenmiş bir cümle değildi sanki. Hayatın kendisine verilen küçük ama etkili bir cevap gibiydi.

Bazen korkularımızı yenmek için büyük adımlar atmamız gerekmez. Bazen bir dağın yamacından havalanmak, bazen uzun süredir ertelediğimiz bir işe başlamak, bazen de yalnızca kendimize güvenmek yeterlidir.

Türkan teyze o gün gökyüzüne çıktı ama aslında hepimize yerde unuttuğumuz bir şeyi hatırlattı: Yaşamak için hiçbir zaman geç değildir.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 + 3 = ?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER