Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de Elektrik Kesintisi Krizi! İlçeler Saatlerce Karanlığa Görecek

UEDAŞ uyardı! 8 Eylül Pazartesi günü Çanakkale’nin farklı ilçelerinde planlı elektrik kesintileri yaşanacak. Vatandaşların belirtilen saatlerde hazırlıklı olması istendi.

UEDAŞ uyardı! 8 Eylül Pazartesi günü Çanakkale’nin farklı ilçelerinde planlı

UEDAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, 8 Eylül 2025 Pazartesi günü Çanakkale’nin birçok ilçesinde bakım, onarım, yatırım çalışmaları ve müşteri talepleri nedeniyle elektrik kesintileri uygulanacak. Kesintilerin sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar sürebileceği bildirildi.

Ayvacık, Biga, Gelibolu, Merkez ve Yenice ilçelerinin yanı sıra kırsal mahallelerde de elektrikler belirlenen saatlerde kesilecek. Şirket, abonelere gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıda bulundu.

Ayvacık’ta Abone Bağlama Çalışmaları

Ayvacık ilçesinde abone bağlama çalışmaları sebebiyle Ümmühan ve Fatih mahallelerinde 10:00 – 13:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacak.
Kesintiden etkilenecek bölgeler arasında Gözde, Serçe, Hastane Mevkii, Çiğdem, Mehmetçik, Edremit, Dilek, Seçer, Şirin, Efe, Fidan, Sedef ve Pınar sokakları da bulunuyor.

Biga’da Kesintiler Yoğunlaşacak

Biga ilçesinde hem bakım hem de OG manevra kesintileri yapılacak.

  • Cumhuriyet Mahallesi 10:00 – 14:00 saatleri arasında kesici değişimi nedeniyle elektrik alamayacak.
  • Aziziye, Doğancı, Savaştepe ve Ağaköy mahalleleri 01:00 – 03:00 arasında OG manevra için kesintiden etkilenecek.
  • Çeşmealtı Mahallesi 09:00 – 17:00 saatlerinde OG hat bakım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi yaşayacak.

ELEKTRIK 9 - Marmara Bölge Gazetesi

Gelibolu’da Namık Kemal Mahallesi Etkilenecek

Gelibolu ilçesinde ise Namık Kemal Mahallesi’nde, Güneyli Mücavir bölgesinde 10:00 – 12:00 saatleri arasında OG müşterisi talebi doğrultusunda elektrik kesintisi yapılacak. Bu bölgede yaşayan vatandaşların, planlı çalışmadan ötürü gerekli önlemleri almaları önem arz ediyor.

Merkez İlçede Bakım Kesintileri

Çanakkale Merkez’de Erenköy ve Dümrek köylerinde 09:00 – 16:00 saatleri arasında OG hat bakım çalışmaları yürütülecek. Kesintiler Erenköy Merkez, Erenköy Yeni ve Dümrek bölgelerini kapsayacak.

Yenice’de Direk Deplase Çalışması

Yenice ilçesinde ise Oğlanalanı köyünde 10:00 – 17:30 saatleri arasında AG direk deplase çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak. Bu uzun süreli kesinti, bölge halkını gün boyunca etkileyecek.

Vatandaşlara Uyarı

UEDAŞ yetkilileri, elektrik kesintilerinin planlı bakım ve yatırım faaliyetleri kapsamında gerçekleştiğini belirterek, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için önceden hazırlık yapmaları gerektiğini vurguladı.
Elektrikli cihazların zarar görmemesi için prizlerden çıkarılması, kesinti süresince özellikle gıda ürünlerinin korunmasına dikkat edilmesi önerildi.

8 Eylül Pazartesi günü Çanakkale’de farklı ilçelerde planlanan kesintiler, gün boyunca binlerce haneyi etkileyecek. UEDAŞ, bu çalışmaların elektrik şebekesinin güvenliği ve kalitesi açısından zorunlu olduğunu belirterek, vatandaşlardan anlayış bekledi.

HABER MERKEZİ