Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’ya Yüksek Teknoloji Göz Cihazı!

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü, oküler ultrasonografi ve biyometri cihazıyla tanıda yeni bir döneme geçti. Yeni teknoloji sayesinde ileri katarakt ve göz içi kanama gibi zorlu vakalarda çok daha detaylı ve güvenilir inceleme yapılabiliyor.

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü, oküler ultrasonografi

Balıkesir Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Göz Hastalıkları Kliniği’ne kazandırılan “oküler ultrasonografi ve biyometri” cihazıyla tanı süreçlerinde önemli bir yeniliğe imza attı. Göz Hastalıkları Dr. Öğretim Üyesi Onur Furundaoturan, cihazın sağladığı avantajları anlatarak yeni sistemin bölge için büyük bir kazanım olduğunu vurguladı.

Dr. Furundaoturan açıklamasında, özellikle ileri katarakt ve göz içi kanama gibi göz arkasının görüntülenmesini zorlaştıran durumlarda artık çok daha detaylı inceleme yapabildiklerini belirtti. Yeni cihaz sayesinde, gözün arka bölgesine ilişkin net görüntü elde edilebildiğini ifade eden Furundaoturan şöyle konuştu: “Kliniğimize kazandırılan oküler ultrasonografi ve biyometri cihazı ile ileri katarakt, göz içi kanama gibi göz arkasının görüntülenmesini güçleştiren durumlarda çok daha detaylı inceleme yapmak mümkün hale gelmiştir. Bu sayede muayenelerimiz çok daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilecektir.”

595926983 1497571891759756 829806174811307009 n - Marmara Bölge Gazetesi

Yeni cihazın bölüme kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Dr. Furundaoturan, özellikle Başhekim Dr. Öğretim Üyesi Nart Görgü ve hastane yönetiminin sürecin her aşamasında destek verdiğini belirtti.

Bandırma’da sağlık hizmetlerini ileri bir seviyeye taşıması beklenen bu teknolojik yeniliğin, hem hekimlere hem de hastalara büyük kolaylık sağlayacağı ifade edildi.

Ömer Faruk KARATOSUN