Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Melih Kadir Efe

Üç Bacakla Hayata Tutunan “Çolak”

Hayat bazen eksik başlar ama mücadele etmeyi bilenler için hiçbir eksiklik gerçek bir engel değildir. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde dünyaya gelen üç bacaklı oğlak da bunun en sevimli örneklerinden biri oldu. Daha doğduğu anda görenleri şaşkına çeviren küçük oğlak, bugün yaşam enerjisiyle herkese umut veriyor.

Ümmühan Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan Hüseyin Yılmaz’ın çiftliğinde dünyaya gelen saanen cinsi oğlak, sol ön bacağı olmadan doğdu. İlk bakışta yaşam mücadelesi vermekte zorlanacağı düşünülen minik oğlak, kısa sürede herkesi yanılttı. Çünkü o, eksik bir ayağa rağmen dimdik ayakta kalmayı başardı.

Çiftlikteki diğer oğlaklarla birlikte koşuyor, oynuyor, yem yiyor, annesinin peşinden ayrılmıyor. Belki yürüyüşü diğerlerinden biraz farklı ama yaşama sevinci hepsinden daha güçlü. Sahibinin ona verdiği isim ise oldukça anlamlı: “Çolak.”

Bu küçük oğlağın hikâyesi aslında insanlara da önemli bir mesaj veriyor. Hayatta herkes bir eksikle mücadele ediyor. Kimi görünür bir eksiklik taşıyor, kimi içindeki kırgınlıklarla yaşamaya çalışıyor. Ama önemli olan, eksiklerle değil; hayata nasıl tutunduğumuzla ilgili. “Çolak” da tam olarak bunu gösteriyor.

Hüseyin Yılmaz’ın sözleri ise samimiyetiyle dikkat çekiyor. İlk başta şaşırdıklarını anlatırken, zamanla ona daha fazla bağlandıklarını hissettiriyor. Çünkü bazen en farklı olan, en çok sevilen oluyor. Çiftliğin en dikkat çeken üyesine dönüşen bu küçük oğlak, mahallede de merak konusu haline gelmiş durumda.

Belki de insanlar “Çolak”ı görmek için değil, ondan biraz umut almak için çiftliğe gidiyor. Çünkü doğa bazen en güzel derslerini sessiz canlılarla veriyor. Üç bacaklı küçücük bir oğlak bile, “Ben böyle de yaşarım” diyorsa; insanların vazgeçmek için çok daha az bahanesi kalıyor.

Bugün sosyal medyada milyonlarca motivasyon sözü dolaşıyor. Ancak bazen tek bir bakış, tek bir canlı, bütün o sözlerden daha etkili olabiliyor. “Çolak”ın hikâyesi de tam olarak böyle. Eksik doğmuş olabilir ama yaşama karşı sevgisi eksiksiz.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 + 8 = ?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç