Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdoğan ile Putin Arasında Kritik Görüşme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde bölgesel ve küresel meseleleri ele aldı. Görüşmede özellikle Suriye’deki gelişmeler ve Ukrayna-Rusya savaşı ön plana çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Rusya arasındaki iş birliğinin, bölgesel sorunların çözümünde belirleyici rol oynadığını vurguladı. Suriye’de barış ve istikrarın sağlanması açısından Rusya ile koordinasyonun kritik olduğunu belirten Erdoğan, taraflar arası sağduyulu ve yapıcı diyalogların önemine değindi.

Erdoğan, Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmanın sona erdirilmesi sürecine Türkiye’nin yakından ilgi gösterdiğini ve bu konuda barış görüşmelerine ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Türkiye’nin, adil ve kalıcı bir barış ortamı için diplomatik çabaları desteklemeye devam edeceğinin altını çizdi.

Karadeniz’in güvenliğinin de görüşme gündeminde yer aldığını aktaran Erdoğan, bu bölgede ticaret yollarının emniyeti için atılacak iyi niyetli adımların barış sürecine olumlu katkı sağlayacağını söyledi. Türkiye’nin, Karadeniz’in çatışma bölgesi haline gelmemesi adına her türlü sorumluluğu üstlenmeye devam edeceğini de belirtti.

HABER MERKEZİ