Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TRUMP : ‘’İRAN İSTESE DE İZİN YOK’’

ABD Başkanı Donald Trump, İran yönetiminin Washington ile temas halinde olduğunu ve anlaşma yapmak istediğini söyledi. Tahran’ın henüz gerekli adımları atmaya hazır olmadığını savunan Trump, görüşmelere açık olduğunu ancak İran’ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran yönetiminin Washington ile temas halinde

İran yönetiminin ABD ile iletişim kurduğunu belirten Trump, Tahran’ın bir anlaşmaya varmak istediğini ancak bunun için henüz doğru zamanın gelmediğini ileri sürdü.

“Onları dinlemeye hazırım”

İran’ın ABD ile görüşmek istediğini söyleyen Trump, “Bizimle konuşuyorlar. Bir anlaşma yapmak istiyorlar ancak bunu yapmaya hazır olduklarını düşünmüyorum. Henüz zamanı değil. Onları dinlemeye hazırım fakat nükleer silaha sahip olamazlar” ifadelerini kullandı.

Trump’ın açıklamaları, Washington ile Tahran arasında diplomasi ihtimalinin tamamen ortadan kalkmadığı şeklinde değerlendirildi. Ancak ABD Başkanı, olası bir anlaşmanın temel şartının İran’ın nükleer silah geliştirmemesi olduğunu açıkça dile getirdi.

İran’ın askerî kapasitesine ilişkin dikkat çeken iddialar

Konuşmasında İran’a yönelik askerî operasyonlara da değinen Trump, ülkenin deniz ve hava gücünün ağır kayıplar verdiğini savundu.

İran’ın donanmasının ve hava kuvvetlerinin büyük ölçüde etkisiz hale getirildiğini öne süren Trump; savaş uçakları, tekneler, radar sistemleri ve insansız hava araçlarının hedef alındığını söyledi.

Trump’ın açıkladığı askerî kayıplara ilişkin rakamlar İran makamları tarafından doğrulanmadı.

“Nükleer silaha izin vermeyeceğiz”

ABD şehirlerinin, İsrail’in veya Orta Doğu’daki herhangi bir bölgenin nükleer silahlarla hedef alınmasını istemediklerini belirten Trump, bu konudaki tutumlarının değişmeyeceğini söyledi.

Nükleer silahların yaratabileceği sonuçların farkında olduğunu dile getiren Trump, “Bunun olmasına izin vermeyeceğiz. Bütün mesele, İran’ın nükleer silah edinmesine karşı olmamızdır” dedi.

İHA