Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Melih Kadir Efe

Deniz Hâlâ Aynı Deniz Ama Tatil Artık Lüks

Yaz gelir gelmez sosyal medya yine masmavi koylarla, beach paylaşımlarıyla doldu. Herkes denize koşmak, birkaç gün olsun nefes almak istiyor. Ama artık mesele denize girmek değil, denize girebilmenin maliyeti oldu.

Eskiden insanlar havlusunu alır sahile inerdi. Şimdi ise birçok yerde otopark ücreti, giriş ücreti, harcama limiti derken daha denize ayağını sokmadan ciddi bir hesap çıkıyor. Bir şezlong fiyatı neredeyse günlük yevmiyeyle yarışıyor. Üstelik bir kahve, bir içecek ya da basit bir atıştırmalık bile cep yakıyor.

Özellikle popüler beach işletmelerinde fiyatlar her yaz biraz daha yükseliyor. “Kalite” ve “konsept” adı altında sunulan hizmetler çoğu zaman vatandaşın bütçesini zorluyor. Deniz ücretsiz ama denize ulaşmak artık neredeyse ücretli hale geldi.

Oysa sahiller herkesindir. Tatil yapmak, güneş görmek, birkaç saat deniz kenarında oturmak lüks olmamalı. İnsanlar artık tatil planı yaparken otel fiyatından önce beach giriş ücretine bakıyor. Bir aile için yalnızca bir günlük deniz keyfi bile ciddi masraf anlamına geliyor.

Elbette işletmelerin giderleri arttı. Elektrik, personel, kira maliyetleri yükseldi. Ancak vatandaşın geliri aynı hızda artmayınca ortaya büyük bir uçurum çıkıyor. Sosyal medyada gördüğümüz o “mükemmel yaz” karelerinin arkasında çoğu zaman ciddi bir ekonomik yük var.

Belki de artık biraz durup düşünmek gerekiyor. Yaz gerçekten herkes için mi geliyor, yoksa sadece bütçesi yetenler için mi?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + 3 = ?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER