Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa’da Elektrik Alarmı! 7 İlçede Gün Boyu Sürecek Kesintilere Dikkat

UEDAŞ tarafından yayımlanan planlı bakım ve onarım programına göre 10 Haziran Çarşamba günü Bursa’nın birçok ilçesinde saatler sürecek elektrik kesintileri yaşanacak. Özellikle Gemlik, Yenişehir, Karacabey, Gürsu, İznik, Kestel ve Büyükorhan’da yapılacak çalışmalar nedeniyle vatandaşların tedbirli olması istendi.

UEDAŞ tarafından yayımlanan planlı bakım ve onarım programına göre 10

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ), Bursa genelinde gerçekleştirilecek planlı elektrik kesintilerine ilişkin yeni duyuru yayımladı. Şebeke yenileme, OG hat bakım çalışmaları, abone bağlama işlemleri ve AG tesis çalışmaları nedeniyle çok sayıda mahallede elektrik verilemeyecek. Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına elektronik cihazlarını korumaları ve gerekli hazırlıkları önceden yapmaları gerektiğini bildirdi.

Gemlik’te Birden Fazla Mahalle Etkilenecek

Kesintilerin en yoğun yaşanacağı ilçelerden biri Gemlik olacak. Umurbey Mahallesi’nde gerçekleştirilecek AG tesis çalışması nedeniyle 09.00 ile 15.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak. Çalışmalardan Yunus Emre, Rasattepe, Taşlıpara, Fatih Sultan Mehmet, Osman Gazi ve Kazım Karabekir çevresindeki sokakların etkilenmesi bekleniyor.

Aynı ilçede yine Umurbey Mahallesi’nde 09.00-14.00 saatleri arasında ikinci bir çalışma daha yapılacak. Orhangazi, Gelincik, Meydan, Fevzi Çakmak, Büyük Hoca, Nergis, Köprübaşı ve Çiğdem çevresinde yaşayan vatandaşlar kesintiden etkilenecek.

Gemlik’in Büyükkumla Mahallesi’nde ise 9 Haziran Salı günü 13.00-15.00 saatleri arasında abone bağlama çalışması planlandı. Ayrıca Haydariye Mahallesi’nde 11 Haziran Perşembe günü 09.00-11.00 arasında kısa süreli kesinti yapılacağı açıklandı.

Yenişehir’de Gün Boyu Elektrik Kesintisi

Yenişehir ilçesinde OG hat bakım çalışmaları kapsamında geniş çaplı kesinti uygulanacak. Fethiye, Toprakocak, Selimiye, Paşayayla, Burcun, Yeniköy ve Kıblepınar mahallelerinde 09.00 ile 17.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.

UEDAŞ ekiplerinin bakım çalışmaları nedeniyle kesintilerin gün boyu sürmesi beklenirken vatandaşlardan özellikle bu saat aralığında elektrikli cihaz kullanımı konusunda dikkatli olmaları istendi.

Karacabey ve Büyükorhan’da OG Hat Bakımı

Karacabey ilçesinde Çavuş ve Dağkadı mahallelerinde 09.00-17.00 saatleri arasında OG hat bakım çalışması gerçekleştirilecek. Büyükorhan ilçesine bağlı Perçin, Pınarköy ve Ceribaşi mahallelerinde ise 10.30 ile 18.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.

Yetkililer, bakım çalışmalarının enerji altyapısının daha sağlıklı ve güvenli hale getirilmesi amacıyla yapıldığını vurguladı.

Gürsu ve Keles’te Kısa Süreli Kesinti

Gürsu ilçesinin İstiklal Mahallesi’nde 12.00-13.00 saatleri arasında abone bağlama çalışması yapılacak. Kayalar, Kurşun, Adalet, Reyhan ve İlkbahar çevresindeki sokaklar kesintiden etkilenecek.

Keles ilçesine bağlı Bıyıklıalanı Mahallesi’nde ise AG pano değişimi nedeniyle 10.00-18.00 saatleri arasında enerji kesintisi yaşanacak.

İznik ve Kestel’de Uzun Süreli Çalışma

İznik ilçesinin Hacıosman Mahallesi’nde TEİAŞ iletim hattı yapım çalışmaları nedeniyle 08.30-17.30 arasında elektrik kesintisi uygulanacak. Sarısu, Kırkharman ve Sarısu-1 bölgelerinde yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Kestel ilçesinin Gölcük Mahallesi’nde de 09.00-17.00 saatleri arasında OG hat bakım çalışması yapılacak. Su Deposu Yolu, Hüdede, Gölcük Meydan, Uzun Yol, Mezarlık, Serap ve Çaydamar çevresindeki birçok sokakta enerji kesintisi yaşanacağı bildirildi.

UEDAŞ’tan Vatandaşlara Uyarı

UEDAŞ yetkilileri, planlı kesintilerin şebeke güvenliği ve enerji kalitesinin artırılması amacıyla yapıldığını belirterek vatandaşların önlem almasını istedi. Özellikle buzdolabı, bilgisayar ve elektronik cihazların zarar görmemesi için prizden çekilmesi önerildi.

HABER MERKEZİ