Balıkesirli Hava Ulaştırma Uzman Çavuş Emre Sayın, dün Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen askeri kargo uçağında şehit olan 20 kahramandan biri oldu. Evli olan şehidin Balıkesirli ailesine dün akşam saatlerinde acı haber ulaştırıldı.
Dün Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait C-130 askeri kargo uçağının düşmesi sonucu 20 kahraman askerimiz şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı’nın yüreklere kor gibi düşen açıklamasında yer alan o isimlerden biri, Balıkesirli Hava Ulaştırma Uzman Çavuş Emre Sayındı. Azerbaycan’dan Türkiye’ye dönmek üzere havalanan o uçak, bu kez bir görevi tamamlamaya değil, tarihe iz bırakmaya uçmuştu.
Balıkesir’e Düşen Ateş
Acı haber dün akşam saatlerinde Balıkesir’e ulaştığında şehir sessizliğe gömüldü. Şehidin baba ocağına giden askeri yetkililer, Emre Sayın’ın ailesine şehadet haberini verdi. O anda evin önüne asılan Türk bayrağı, hem gururun hem de tarifsiz bir acının sembolü oldu. Şehidin evli olduğu öğrenildi. Komşular, akşam boyunca dualarla aileye destek olmaya çalıştı. Herkesin dilinde aynı cümle vardı: “Vatan sağ olsun.”
Balıkesir’in Gururu, Türkiye’nin Evladı
Balıkesir, tarih boyunca nice kahraman yetiştirmiş bir şehir. Fakat her şehit haberi, bu toprakların kalbine yeniden bir kor düşürür. Emre Sayın da o kahramanlardan biri olarak anılacak. Onun adı artık Balıkesir’in sokaklarında, dualarında, sessizliğinde yankılanacak. Şehidin ailesi Balıkesirliydi; şimdi bu şehir, o ailenin acısını da, onurunu da omuzluyor. Çünkü bu topraklarda herkes bilir ki; bir şehit, sadece bir ailenin değil, tüm milletin evladıdır.
Dün Görevdeydi, Bugün Ölümsüz
Dün o uçakta görevdeydi. Gökyüzünde, vatan için bir kez daha kanat çırpıyordu. Bugün ise adı, gökyüzünün ötesine yazıldı. Şehitlik, onun hayatının son değil, en anlamlı sayfası oldu. O artık ne bir meslek sahibi, ne bir asker, ne de sadece bir isim… O artık bir destanın parçası. Vatanın kalbinde, duaların arasında, sonsuzluğun göğünde bir yıldız gibi parlıyor.







YORUMLAR