81 ilde eş zamanlı başlatılacak projeyle, özellikle gelir seviyesi düşük, genç ve emekli bireylerin ev sahibi olması amaçlanıyor. Henüz başvuru süreci başlamadı ancak TOKİ’nin duyuruları ve bakanlık açıklamaları projeye dair heyecanı artırıyor.
Türkiye Genelinde 250 Bin Konut Geliyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut atağı hakkında yaptığı açıklamada, 2025 yılı sonunda Cumhuriyet tarihinin en büyük konut kampanyasının başlatılacağını duyurdu. Kurum, “Ev sahibi olmayan gençlerimize ve emeklilerimize kontenjanlar ayıracağız. Türkiye’nin 81 ilinde vatandaşlarımıza bu imkânı sunacağız,” ifadelerini kullandı.
Başvurular Ne Zaman Başlayacak?
TOKİ’nin sosyal konut projesiyle ilgili ihale süreci 7 Kasım’da başlatıldı ve bu süreç Haziran 2025’e kadar devam edecek. Başvuruların da ihalelerin tamamlanmasının ardından, 2025 Haziran sonrasında alınması bekleniyor. Başvuru koşulları, tarih ve illere göre kontenjanlar ise resmi açıklamalarla netleşecek.
Valiliklere Genelge Gönderildi
Projeye hazırlık sürecinde 81 ilin valiliklerine genelge gönderilerek, konutların yapılacağı alanların belirlenmesi istendi. İl ve ilçe merkezlerinde, nüfusu 10 binin altında olan ilçelere en az 100 konut, nüfusu 10 binin üzerinde olanlara ise en az 500 konut inşa edilmesi planlanıyor. Bu kapsamda, Hazine veya belediyeye ait uygun arazilerin tespiti için çalışmalar başlatıldı.
Vatandaşlar Heyecanla Bekliyor
Kampanya, konut sahibi olma hayali kuran binlerce dar gelirli vatandaşın umudu haline geldi. TOKİ tarafından yapılacak duyurularla birlikte başvuru takvimi, koşullar ve illere göre detaylı dağılım kamuoyuyla paylaşılacak.
HABER MERKEZİ

