26 Şubat Perşembe günü yurt genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisini artırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bölümünde yağış beklenirken, birçok il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı.
Özellikle Marmara, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar yağışı öne çıkarken, İstanbul için de kritik saatler verildi.
İstanbul’da Kar Yeniden Başlıyor
İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bu akşam saatlerinden itibaren yağışların il genelinde etkili olacağı bildirildi.
Yağmur şeklinde başlayacak yağışların, sabah saatlerine kadar şu ilçelerde zaman zaman karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde hafif kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor:
Çatalca, Silivri, Arnavutköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Eyüp, Sultangazi, Çekmeköy, Sancaktepe, Ümraniye, Sarıyer, Beykoz ve Şile.

Sıcaklık Düşüyor
- Gece en düşük sıcaklık: 1 derece
- Günün en yüksek sıcaklığı: 8 derece
- Rüzgar: Kuzeyli yönlerden 40-60 km/saat hızla
Valilik, fırtınaya bağlı olarak ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi risklere karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
Marmara ve Ege’de Yağış Alarmı
Marmara Bölgesi genelinde yağmur ve sağanak etkili olurken, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.
Ege’de ise Manisa ve Denizli’de sağanak yağış, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya’da karla karışık yağmur ve kar tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde rüzgarın 60 km/saat’e kadar çıkabileceği bildirildi.
İç Anadolu’da Kar Etkili
Ankara, Eskişehir ve Konya’da karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Kayseri ve Sivas çevrelerinde ise yağışların yer yer kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Özellikle akşam ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayına karşı sürücülere uyarı yapıldı.

Karadeniz ve Doğu Anadolu’da Kuvvetli Yağış
Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise kar etkili olacak. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor.
Doğu Anadolu genelinde aralıklı ve yer yer kuvvetli kar yağışı beklenirken, bölgenin doğusunda eğimli ve yüksek alanlarda çığ riski devam ediyor. Ayrıca gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.
Güneydoğu’da Sağanak ve Fırtına
Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Kilis ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli sağanak bekleniyor. Bölgenin doğusunda rüzgarın 50-70 km/saat hızla esmesi tahmin ediliyor.
Genel Değerlendirme
Türkiye genelinde:
- Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 2-4 derece altına düşüyor.
- Birçok bölgede kuvvetli rüzgar etkili olacak.
- İç ve doğu kesimlerde buzlanma riski var.
- Yüksek kesimlerde çığ tehlikesi sürüyor.
Uzmanlar, özellikle sabah ve gece saatlerinde yola çıkacak vatandaşların hava durumu güncellemelerini takip etmeleri gerektiğini belirtiyor.
HABER MERKEZİ
