Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 2. haftasında Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü’nü 3-0 mağlup eden Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın, maçın ardından hem karşılaşmayı hem de transfer sürecini değerlendirdi. Deneyimli çalıştırıcı, önümüzdeki günlerde kadroya yeni isimlerin katılabileceğini söyledi.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Yalçın, sezonun ikinci yarısına iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, “İkinci yarının ilk maçıydı. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Bugün oyun ve skor kabul edilebilir seviyedeydi. Kupada devam etmek istiyoruz. Türkiye Kupası bizim için değerli” ifadelerini kullandı.
Transfer mesajı: “2-3 oyuncu gelebilir”
Siyah-beyazlı takımın transfer gündemine de değinen Sergen Yalçın, kadro planlamasında düşünülmeyen oyuncularla yolların ayrıldığını söyledi. Yalçın, “Planlamamızda olmayan oyuncularla vedalaştık. Sadece Paulista ailevi nedenlerle ayrıldı. Onun dışında ayrılması muhtemel 1-2 oyuncu daha var. Rafa Silva da ayrılabilir. Bunların yerine 2-3 aydır yoğun şekilde çalışıyoruz” dedi.
Devre arası transferlerinin zorluğuna dikkat çeken Yalçın, “Takıma direkt katkı sağlayacak oyuncular arıyoruz. Hem ekonomik hem de kalite anlamında bu süreç kolay değil. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta 2-3 oyuncuyu kadromuza katabiliriz. Aslında önümüzdeki sezonun transferlerini yapıyoruz” şeklinde konuştu.
“Kesin bitti diyemem”
Transferlerde henüz netleşen bir durum olmadığını vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Şu an biten bir şey yok. Bitme ihtimali yüzde 95’e 5 gibi görünebilir ama o yüzde 5 çok önemlidir. Bu yüzden kesin konuşamam. Yönetimle birlikte doğru işi yapmaya çalışıyoruz, bu da zaman gerektiriyor” dedi.

Necip ve Mert açıklaması
Takımdan ayrılan Necip Uysal ve Mert Günok hakkında da konuşan Yalçın, kararın teknik heyete ait olduğunu belirtti. Necip Uysal’ın açıklamalarından üzüntü duyduğunu dile getiren Yalçın, “Necip’le doğrudan ben değil Serkan Reçber konuştu. Kendisine seçenekler sunduk. Oynamak istediğini söyledi ancak kadro planlamamızda düşünmüyorduk. Tek taraflı açıklamaları beni çok üzdü. Burada kötü niyet yok” ifadelerini kullandı.
Sergen Yalçın Kimdir?
Sergen Yalçın, Türk futbolunun hem saha içinde hem de saha dışında en çok konuşulan isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Futbolculuk kariyerinde yeteneğiyle iz bırakan, teknik direktörlük ve yorumculuk dönemlerinde de açıklamalarıyla gündem olan Yalçın, Türk futbol tarihine adını yazdıran önemli figürler arasında yer alıyor.
Beşiktaş altyapısından zirveye
5 Ekim 1972’de İstanbul’da doğan Sergen Yalçın, futbola Beşiktaş altyapısında başladı. Türk futboluna çok sayıda yetenek kazandıran Serpil Hamdi Tüzün’ün öğrencilerinden biri olan Yalçın, genç yaşta dikkatleri üzerine çekti. 1989 yılında Türkiye Genç Takımlar Şampiyonluğu yaşayan kadroda yer aldı. Gordon Milne döneminde Beşiktaş A Takımı’na yükselen Yalçın, 1991 yılında ilk resmi maçına çıktı.
1991-1996 yılları arasında Beşiktaş formasıyla sergilediği performansla büyük çıkış yakalayan Sergen Yalçın, bu süreçte 2 lig şampiyonluğu, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 Türkiye Kupası sevinci yaşadı.
Dört büyüklerin tamamında forma giydi
1997 yılında İstanbulspor’a transfer olan Yalçın, burada da etkili performans sergileyerek Avrupa kupalarına uzanan kadronun önemli parçalarından biri oldu. Ardından kariyeri Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ile devam etti. Böylece Türkiye’de “dört büyükler”in tamamında forma giyen ilk futbolcu unvanını aldı.
Galatasaray’da yaşadığı lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası zaferi, Trabzonspor’daki kısa dönem ve ardından Beşiktaş’a dönüşü, kariyerinin en çok konuşulan başlıkları arasında yer aldı. 2002-2003 sezonunda Beşiktaş’ın 100. yıl şampiyonluğunda başrol oynayan Sergen Yalçın, şampiyonluğu getiren kritik maçta Galatasaray’a attığı golle tarihe geçti.
Milli takımda unutulmaz anlar
Milli takım kariyerinde de önemli başarılara imza atan Sergen Yalçın, alt yaş kategorilerinden A Milli Takım’a kadar toplam 60 kez milli formayı giydi. 1993 Akdeniz Oyunları’nda Türkiye’ye altın madalya kazandıran kadronun parçası oldu. Euro 1996 ve Euro 2000 turnuvalarında milli takım formasıyla görev aldı. 2002 Dünya Kupası öncesi yaşadığı sakatlık ise kariyerindeki en büyük şanssızlık olarak kayıtlara geçti.
Teknik direktörlük ve yorumculuk dönemi
Futbolu bıraktıktan sonra teknik adamlık kariyerine adım atan Sergen Yalçın, Beşiktaş altyapısında başladığı antrenörlük yolculuğunu Gaziantepspor’da teknik direktörlükle sürdürdü. Zaman zaman saha kenarından uzaklaşsa da futbolun içinden hiç kopmadı.
Yorumculuk kariyerinde ise sivri dili ve net analizleriyle geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Yazılı basında köşe yazıları kaleme alan Yalçın, televizyon ekranlarında futbol gündemini değerlendiren en dikkat çeken isimlerden biri oldu.
Futbol dışındaki yönüyle de gündemde
Sergen Yalçın, futbolculuk döneminde olduğu gibi sonrasında da özel hayatı, yorumları ve farklı alanlardaki projeleriyle adından söz ettirdi. Televizyon programlarında jüri üyeliği yapan, eski futbolcuların yer aldığı turnuvalarda sahaya çıkan Yalçın, Türk spor kamuoyunun en tanınan ve en çok konuşulan isimlerinden biri olmayı sürdürüyor.
Haber Merkezi
Kaynak: beinsports
