Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otomotiv Pazarı 2025’e Düşüşle Başladı

2025 yılı, otomotiv sektörü için beklenenden daha zorlu başladı. Ocak-Şubat döneminde otomobil ve hafif ticari araç satışları, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 14,2 oranında azalarak 159 bin 384 adede geriledi.

2025 yılı, otomotiv sektörü için beklenenden daha zorlu başladı. Ocak-Şubat

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından açıklanan verilere göre, otomobil satışları yüzde 9,8 oranında düşüşle 131 bin 965 adede indi. Hafif ticari araç satışları ise yüzde 30,4’lük büyük bir kayıpla 27 bin 419 adede geriledi.

Şubat Ayında Daralma Devam Etti

Otomotiv pazarındaki daralma Şubat ayında da sürdü. Geçen yılın aynı ayına kıyasla otomobil ve hafif ticari araç satışları, yüzde 14,4 oranında bir düşüş göstererek 90 bin 730 adet olarak kaydedildi. Bu dönemde otomobil satışları yüzde 7,6 oranında azalarak 76 bin 21 adede gerilerken, hafif ticari araç satışları ise dikkat çeken bir artışla yüzde 38 oranında yükseldi ve 14 bin 709 adede ulaştı.

Otomotiv sektöründeki bu düşüş, yüksek araç fiyatları, kredi faiz oranları ve ekonomik belirsizlikler gibi faktörlerden kaynaklanıyor olabilir. Satışlardaki azalma, otomotiv markalarını ve distribütörleri, yeni stratejiler geliştirmeye ve pazara daha uygun fiyatlarla yaklaşmaya zorlayacak gibi görünüyor.

Kaynak : Sözcü

Şefiye YILDIRIM