Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elektrik Kesintileri İçin Kritik Uyarı: Bursa’da Gün Boyu Sürecek Çalışmalar Başlıyor

Bursa genelinde 19 Şubat Perşembe günü planlı elektrik kesintileri uygulanacak. Çalışmalar nedeniyle birçok ilçe, mahalle ve sokakta belirli saat aralıklarında enerji verilemeyecek.

Bursa genelinde 19 Şubat Perşembe günü planlı elektrik kesintileri uygulanacak.

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) tarafından yapılan planlı bakım, onarım ve abone bağlantı çalışmaları kapsamında kent genelinde farklı saat dilimlerinde elektrik kesintileri yaşanacak. Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için önceden tedbir alması gerektiğini belirtti.

Kesintiler Planlı Çalışma Kapsamında Yapılacak

Açıklanan bilgi notuna göre kesintiler; abone bağlama, şebeke iyileştirme ve OG/AG tesis çalışmaları nedeniyle gerçekleştirilecek. Bu kapsamda özellikle sabah saatlerinden itibaren başlayan çalışmaların akşam saatlerine kadar bazı bölgelerde devam etmesi planlanıyor.

Yetkililer, kesintilerin tamamen planlı olduğunu ve enerji altyapısının daha sağlıklı hale getirilmesi amacıyla yapıldığını vurguladı.

Gemlik’te Sabah ve Öğle Saatlerinde Kesinti

Gemlik ilçesine bağlı Kurşunlu Mahallesi’nde 09.00 ile 12.00 saatleri arasında abone bağlama çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak. Aynı ilçede Haydariye Mahallesi’nde ise 13.00 ile 15.00 saatleri arasında enerji verilemeyecek.

Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların özellikle elektrikli cihaz kullanımına dikkat etmesi istendi.

Gürsu’da Şebeke Çalışması Yapılacak

Gürsu ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nde 10.00 ile 13.00 saatleri arasında AG şebeke alım çalışması gerçekleştirilecek. Çalışma süresince Has, Zambak, Selvi, Cengiz ve Süleyman Çelebi sokaklarında kesinti yaşanacağı bildirildi.

Yetkililer, çalışmaların planlanan süreden önce tamamlanması durumunda enerjinin daha erken verilebileceğini belirtti.

ELEKTRIK 8 - Marmara Bölge Gazetesi

İnegöl’de Birden Fazla Noktada Kesinti

İnegöl ilçesine bağlı Akhisar Mahallesi’nde 14.00 ile 15.00 saatleri arasında abone bağlama çalışması yapılacak. Aynı gün Cerrah Mahallesi’nde ise 12.00 ile 14.00 saatleri arasında kesinti uygulanacak.

Kesintiden 1020, 1026, İnönü, Demirköprü ve çevresindeki sokakların etkileneceği ifade edildi.

Kestel’de Uzun Süreli Çalışma

Kestel ilçesi Saitabat Mahallesi’nde 09.00 ile 13.00 saatleri arasında AG tesis çalışması yapılacak. Aynı bölgede 14.00 ile 15.30 saatleri arasında OG tesis çalışması nedeniyle yeniden kesinti uygulanacak.

Çalışmalar kapsamında Akçay Yolu, Değirmen, Altın Aylar, Koru, Saitabat Tan, Şehit Alioğlu Tevfik ve çevresindeki birçok sokakta elektrik verilemeyecek. Ayrıca Derekızık Mahallesi’nde de aynı saat aralığında kesinti yaşanacağı bildirildi.

Mudanya ve Osmangazi’de Gün Boyu Kesinti

Mudanya ilçesi Yörük Yenicesi Mahallesi’nde 09.00 ile 17.00 saatleri arasında OG tesis çalışması yapılacak. Aynı saatlerde Çağrışan Mahallesi’nde de kesinti uygulanacağı açıklandı.

Osmangazi ilçesi Nilüferköy Mahallesi’nde ise yine 09.00 ile 17.00 saatleri arasında enerji kesintisi yaşanacak. Bu bölgelerde Arif, Kardelen, Köle, Zambak, Tüfekçi, Gündüz ve Mudanya Yolu çevresindeki sokaklar kesintiden etkilenecek.

Vatandaşlara Uyarı Yapıldı

Yetkililer, planlı kesintiler sırasında elektrikli cihazların zarar görmemesi için fişlerin çekilmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını önerdi. Ayrıca çalışmaların hava koşulları ve teknik durumlara bağlı olarak değişiklik gösterebileceği ifade edildi.

Elektrik kesintilerinin tamamlanmasının ardından tüm bölgelere yeniden enerji verileceği bildirildi. Vatandaşların güncel kesinti bilgilerini takip etmeleri ve hazırlıklı olmaları gerektiği vurgulandı.

HABER MERKEZİ