Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa’da Uzun Süreli Elektrik Kesintisi! 6 İlçede Gün Boyu Enerji Verilemeyecek

Bursa’da 21 Mayıs Perşembe günü planlı elektrik kesintileri nedeniyle birçok ilçe ve mahallede enerji verilemeyecek. UEDAŞ tarafından yayımlanan bilgi notuna göre bakım, OG tesis çalışması, trafo bakım ve abone bağlantı işlemleri nedeniyle saatler sürecek kesintiler yaşanacak.

Bursa’da 21 Mayıs Perşembe günü planlı elektrik kesintileri nedeniyle birçok

21 Mayıs Perşembe günü Bursa genelinde Gemlik, İnegöl, Karacabey, Mudanya, Mustafakemalpaşa ve Nilüfer ilçelerinde planlı elektrik kesintileri uygulanacak. Çalışmaların nedeni ise farklı bölgelerde yapılacak şebeke yenileme, bakım ve yeni abone bağlantı işlemleri olarak açıklandı.

Özellikle Mudanya ve Nilüfer ilçelerinde uzun süreli kesintilerin dikkat çektiği listede, bazı mahallelerde enerji kesintisinin 8 saate kadar uzayacağı görüldü.

Gemlik’te Birden Fazla Mahalle Etkilenecek

Gemlik ilçesinde gün boyunca farklı saat aralıklarında elektrik kesintileri yaşanacak. Cumhuriyet Mahallesi’nde 10.00 ile 15.00 saatleri arasında SDK deplase çalışması nedeniyle enerji kesintisi uygulanacak.

Kursunlu Mahallesi’nde ise 13.00-15.00 saatleri arasında abone bağlama çalışması yapılacak. Haydariye Mahallesi’nde 09.00-11.00 saatleri arasında planlı çalışma nedeniyle çok sayıda sokakta elektrik verilemeyecek.

Balıkpazarı, Halitpaşa ve Kayhan mahallelerinde de 09.00-11.00 saatleri arasında enerji kesintisi yaşanacağı bildirildi.

İnegöl’de Cerrah Mahallesi Dikkat

İnegöl ilçesine bağlı Cerrah Mahallesi’nde 09.00 ile 11.00 saatleri arasında abone bağlama çalışması yapılacak. İnönü, Demirköprü ve çevredeki birçok sokakta planlı elektrik kesintisi uygulanacak.

Yetkililer, çalışma süresince vatandaşların elektrikle çalışan cihazlarını koruma altına almaları gerektiğini belirtti.

ELEKTRIK 9 - Marmara Bölge Gazetesi

Karacabey’de Trafo Bakımı Yapılacak

Karacabey ilçesinde Kursunlu ve Bayramdere mahallelerinde trafo bakım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak.

Kursunlu Mahallesi’nde 10.00-11.00 saatleri arasında çok sayıda sokak ve kırsal bölgede enerji kesintisi yaşanacak. Bayramdere Mahallesi’nde de aynı saat aralığında planlı bakım çalışması yapılacağı duyuruldu.

Mudanya’da Kesintiler Uzun Sürecek

Mudanya ilçesi, 21 Mayıs Perşembe günü en uzun süreli elektrik kesintilerinin yaşanacağı bölgeler arasında yer aldı.

Mesudiye Mahallesi’nde 09.00 ile 17.00 saatleri arasında OG tesis çalışması nedeniyle geniş çaplı enerji kesintisi uygulanacak. Çok sayıda sokak ve bağlantılı bölgede elektriğin gün boyu kesik olacağı açıklandı.

Eğerce Mahallesi’nde de aynı saat aralığında elektrik kesintisi yaşanacak. Ayrıca Güzelyalı Yalı Mahallesi’nde AG tesis çalışması kapsamında planlı enerji kesintisi uygulanacağı bildirildi.

Mustafakemalpaşa ve Nilüfer’de Çalışmalar Var

Mustafakemalpaşa ilçesinde Tatkavaklı ve Barış mahallelerinde 20.00-21.00 saatleri arasında abone bağlama işlemleri nedeniyle kısa süreli elektrik kesintileri uygulanacak.

Nilüfer ilçesinde ise Demirci Mahallesi’nde 11.00-12.00 saatleri arasında planlı çalışma yapılacak. Dumlupınar Mahallesi’nde 10.00-11.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.

Dağyenice Mahallesi’nde ise 09.00-17.00 saatleri arasında AG tesis çalışması nedeniyle uzun süreli enerji kesintisi yaşanacak.

Vatandaşlara Kritik Uyarı

Yetkililer, planlı elektrik kesintileri sırasında elektronik cihazların prizden çekilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle bilgisayar, modem, televizyon ve beyaz eşya gibi cihazların ani enerji dalgalanmalarından zarar görebileceği ifade edildi.

Bursa’da yaşayan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kesinti saatlerine göre hazırlıklı olması ve günlük planlarını buna göre yapması istendi.

HABER MERKEZİ