Ören Sahili’nde kurulan sahalarda kıyasıya rekabet yaşandı. Tribünleri dolduran sporseverler servisler, bloklar ve uzun rallilerle renklenen mücadelelere büyük ilgi gösterdi. Final karşılaşmasının ardından gerçekleşen törende Balıkesir Voleybol Akademisi şampiyonluğa uzanırken, dereceye giren takımlar madalya ve kupalarını alkışlar eşliğinde aldı.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Ören Atatürk Kupası’nı yalnızca bir turnuva olarak değil, Burhaniye’nin spor ve turizm vizyonunun önemli bir parçası olarak görüyoruz. Gençlerimizi sahille, sporu da kent ekonomisiyle buluşturan bu organizasyonları büyütmeye kararlıyız. Emeği geçen tüm ekiplere, sporculara ve destekleri için Balıkesir Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum.”dedi.

“Hedefimiz, Ören’i sahil sporlarının markası haline getirmek. Ulusal ve uluslararası ölçekte takvimli etkinliklerle Burhaniye’yi 12 aya yayılan bir spor destinasyonu yapacağız.”
Şampiyon BVA sahada sergilediği istikrarlı performansla kupaya uzanırken, sporcular kupalarını ve madalyalarını Başkan Deveciler’in elinden aldı. Törenin ardından tüm dereceye giren sporcular hatıra fotoğrafı çekimiyle bu özel anı ölümsüzleştirdi.

Turnuva, yaz sezonu sonrasında da Ören Sahili’ne ziyaretçi akışı sağlayarak esnafın hareketlenmesine katkı sundu. İki gün boyunca otel, kafe ve restoranlarda gözlenen canlılık, plaj voleybolu gibi açık hava etkinliklerinin yerel ekonomi üzerindeki olumlu etkisini bir kez daha gösterdi.
HABER MERKEZİ

