Yangın Güvenlik Ekipmanlarında 7,7 Milyon TL Ceza
Bolu Kartalkaya’da 21 Ocak’ta meydana gelen yangın faciasının ardından, özellikle e-ticaret platformlarında yangın güvenlik ekipmanlarına yönelik fahiş fiyat artışları şikayet konusu oldu. Bakanlık, hemen harekete geçerek geniş çaplı incelemeler başlattı. Yangın güvenlik ekipmanlarında fiyat artışı yapan işletmelere, yapılan denetimlerin ardından toplamda 7 milyon 696 bin 810 TL ceza uygulandı.
Özel Okullara 66 Milyon TL Ceza!
Özel okulların sunduğu etüt, yemek, kitap, kıyafet gibi hizmetlerdeki fahiş fiyat artışları da Bakanlık tarafından titizlikle incelendi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği bilgiler doğrultusunda, özellikle etüt, kıyafet ve yemek ücretlerinde yüksek fiyat artışları yapan okullara 66 milyon 207 bin 800 TL ceza kesildi. Bu karar, hem velilerin mağduriyetlerini gidermeyi hem de eğitimde şeffaf ve adil bir fiyatlandırma politikasının yaygınlaşmasını sağlamayı amaçlıyor.
Zincir ve Yerel Marketlere 52,8 Milyon TL Ceza
Ticaret Bakanlığı, sadece okullarla sınırlı kalmadı; perakende ticaret sektöründe de ciddi denetimler gerçekleştirdi. Zincir ve yerel marketlerdeki fahiş fiyat artışlarıyla ilgili yapılan denetimlerde, mevzuata aykırı hareket eden işletmelere toplamda 52 milyon 824 bin 640 TL ceza verildi.
Fahiş Fiyat Artışlarına Karşı Kararlı Mücadele
Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışlarıyla mücadele kapsamında adımlarını sıklaştırarak, vatandaşları mağduriyetlerden korumak için önemli bir adım attı. Bu yılın ilk toplantısında, toplamda 126,7 milyon TL’lik ceza kesildi. Bakanlık, denetimlerinin devam edeceğini ve vatandaşların haklarını koruma adına gereken tüm tedbirlerin alınacağını duyurdu.
Kaynak : Haberler.com
Şefiye YILDIRIM