Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rusya-İran Hattında Yeni Gelişme!

Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitriy Peskov, İran’ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılabileceği öne sürülen telefon görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu. Peskov, görüşme için henüz özel bir planlama yapılmadığını ancak Putin’in bu tür temaslara açık olduğunu söyledi.

Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitriy Peskov, İran’ın yeni dini lideri Mücteba

Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İran medyasında yer alan, İran’ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney’in göreve gelmesinin ardından ilk uluslararası telefon görüşmesini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştireceği yönündeki haberler Peskov’a soruldu.

Peskov, söz konusu görüşmeye ilişkin henüz kesinleşmiş bir program bulunmadığını belirterek, “Böyle bir telefon görüşmesi için özel bir düzenleme yapılmadı. Bu nedenle şu aşamada somut bir şey söyleyemem. Ancak Devlet Başkanı Putin bu tür temaslara açıktır” ifadelerini kullandı. Kremlin’den yapılan açıklama, iki lider arasında ilerleyen günlerde doğrudan temas kurulabileceği şeklinde değerlendirildi.

RUSYA IRAN 1 - Marmara Bölge Gazetesi

Mücteba Hamaney göreve gelmişti

Mücteba Hamaney, İran’ın eski dini lideri Ali Hamaney’in 28 Şubat 2026’da düzenlenen saldırılarda hayatını kaybetmesinin ardından İran Uzmanlar Meclisi tarafından ülkenin yeni dini lideri olarak seçilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de göreve gelmesinin ardından Hamaney’e tebrik mesajı göndermişti.

Rusya ile İran arasındaki siyasi ve stratejik ilişkilerin son dönemde güçlenmesi nedeniyle, Putin ile Hamaney arasında gerçekleştirilebilecek olası görüşmenin bölgesel gelişmeler, güvenlik meseleleri ve ikili ilişkiler açısından önem taşıması bekleniyor.

İHA