Benfica’daki sıkıntılı süreci değerlendiren tecrübeli teknik adam, takımda yaşanan eksikliklere dikkat çekerek Kerem Aktürkoğlu örneğini verdi. Mourinho, “Gerçekten sevdiğim ama şu anda burada olmayan bir oyuncu var. Bu, olması gereken bir durumdu ama açık konuşmak gerekirse, onu özledik.” ifadelerini kullandı.

Ünlü teknik direktör, Kerem’in Benfica’ya transferinin imkânsız hale geldiğini belirterek, “Kulüp olarak elimizden geleni yaptık fakat bir oyuncunun kazandığı miktarın beş katını kazanmasını engellemek mümkün değildi.” sözleriyle pişmanlığını dile getirdi.
Geçtiğimiz yaz döneminde Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Benfica’ya elenmişti. Ardından deneyimli teknik adamın Benfica’nın başına geçmesi, futbol kamuoyunda dikkat çekici bir tesadüf olarak yorumlanmıştı. Ancak Portekiz ekibinde işler beklenildiği gibi gitmedi.

Mourinho, Benfica’da yaşadığı puan kayıplarının ardından takımın hücum gücünde eksiklikler olduğunu belirtti. Kerem Aktürkoğlu’nun enerjisi ve üretkenliğiyle fark yaratabileceğini vurgulayan teknik adamın açıklamaları, Türkiye’de de geniş yankı buldu.
HABER MERKEZİ
