Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Video Haberler

Mevsimin İlk Karı Yağdı

Bursa’da sezonun ilk karı Uludağ’ı beyaza bürüdü. Fırtına ve kar yağışı altında 2543 metrelik zirveye tırmanan dağcılar, kış sezonunun ilk karını kutladı.

VİDEOYU PAYLAŞ

Bursa’da kış kendini Uludağ zirvesinde gösterdi. Yılın ilk karı, Türkiye’nin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri olan Uludağ’ın doruklarını beyaza bürüdü. Kar yağışını fırsat bilen Bursa Yıldırım Dağcılık Kulübü ve Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü üyeleri, 2543 metre yükseklikteki zirveye tırmanış gerçekleştirdi.

Fırtına ve yoğun kar yağışı altında zirveye ulaşan dağcılar, mevsimin ilk karını coşkuyla karşıladı. Uzun süredir yağış bekleyen şehirde, iki barajın neredeyse tamamen kuruması ve su kesintilerinin artması nedeniyle kar yağışı vatandaşlar tarafından da sevinçle karşılandı.

AW555165 03 - Marmara Bölge Gazetesi

Zirvede Eksi 7 Dereceye Düşecek

Dağcıların tırmanış yaptığı Uludağ zirvesinde dün gece sıcaklık eksi 5 dereceye kadar düştü. Meteoroloji verilerine göre, cumartesi gecesi sıcaklığın eksi 7 dereceye inmesiyle birlikte zirvede yeniden kar yağışı bekleniyor. Bu durum, hem doğaseverleri hem de kış turizmi işletmecilerini heyecanlandırdı.

Otelciler Sezon Hazırlıklarına Başladı

Uludağ’da etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, bölgedeki otel işletmelerini de harekete geçirdi. Otelciler, erken rezervasyon kampanyalarına hız verirken, kayak merkezinde de sezon hazırlıkları başladı. İlk karın düşmesiyle birlikte telesiyej hatlarının bakım çalışmaları tamamlanıyor, pistlerdeki güvenlik kontrolleri sıklaştırılıyor.

AW555165 02 - Marmara Bölge Gazetesi

Barajlar İçin Umut Oldu

Bursa’da uzun süredir yağışsız geçen günlerin ardından gelen kar, kuraklık endişesi yaşayan kentte umut yarattı. İki barajın tamamen kuruduğu şehirde, Uludağ’a yağan karın erimesiyle birlikte su seviyelerinde artış yaşanabileceği tahmin ediliyor. Meteoroloji uzmanları, önümüzdeki cumartesi günü yüzde 60 oranında yağmur beklediklerini, haftaya çarşamba ve perşembe günlerinin de yağışlı geçeceğini bildirdi.

Dağcılar: “Kış Sezonunu Zirvede Açtık”

Tırmanışa katılan dağcılar, kar yağışı ve fırtına altında zorlu ama keyifli bir yolculuk gerçekleştirdiklerini söyledi. Bursa Yıldırım Dağcılık Kulübü üyelerinden biri, “Her yıl sezonun ilk karında zirveye çıkarız. Bu bizim için bir gelenek. Hem doğayla iç içe olmayı hem de kışın başlangıcını kutlamayı seviyoruz” dedi.

İHA

 

DİĞER VİDEOLAR