Beyaz TV ekibi, Karesi’de yaşananlara ilişkin araştırmalarını sürdürürken ilk olarak Marmara Bölge Gazetesi’nin yayınlarını inceledi. Program sunucusu Sarıkaya, “Bu olayların büyük kısmını ilk kez Marmara Bölge Gazetesi yazdı” sözleriyle yerel basının etkisini kamuoyuna duyurdu.
Yayında, Balıkesir’de “gerçek dışı gibi görünen ama belgelerle desteklenen” birçok iddianın uzun süredir gazetemiz tarafından ortaya çıkarıldığı hatırlatıldı.
İmar Krizleri, Ruhsatsız İnşaatlar ve Tartışmalı Kararlar Gündemde
Ulusal yayında en çok dikkat çeken başlıklar, gazetemizin manşetlerinde yer alan imar kararlarına ilişkin çelişkiler oldu. Fay hattı gerekçesiyle bazı bölgelere imar izni verilmezken aynı hattın başka bir noktasında özel izin çıkarıldığı iddiası, Türkiye geneline yayılan tartışmanın fitilini ateşledi. Bu çifte standardın, şehir planlamasında keyfi uygulamalara kapı araladığı değerlendirmesi yapıldı.
Gazetemizin daha önce belgelediği ruhsatsız sosyal tesis inşaatı da yayında geniş yer buldu. Temeli ruhsatsız atılan tesis için aylar sonra geriye dönük belge düzenlendiği iddiası, programda “imar yasalarının hiçe sayılması” olarak yorumlandı. İki kat sınırındaki alana dört kat ruhsat verildiği iddiası ise belediye yönetimine yönelik eleştiri oklarını daha da keskinleştirdi.

Personel Üzerindeki Baskı İddiaları ve Güvenlik Tartışmaları Ulusal Ekranda
Beyaz TV’de yayınlanan haberde, belediye çalışanlarına yönelik baskı ve sürgün iddiaları da ayrıntılarıyla işlendi. Personelin kamera ve ses cihazlarıyla izlendiği, konuşmaların kaydedildiği ve bu kayıtların disiplin süreçlerinde kullanıldığı iddiaları kamuoyunda yeni bir tartışma başlattı.
Geçmişte bir dolmuş şoförünün önünün kesilmesiyle gündeme gelen görüntüler de ulusal yayında yeniden izleyiciyle buluştu. Olay, “güç gösterisi mi, güvenlik sorunu mu?” sorularını beraberinde getirdi.
Başkan Akbıyık’ın Sessizliği Tartışma Yarattı
Programda en fazla ses getiren detaylardan biri, iddiaya göre Beyaz TV ekibinin Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık’a ulaşmaya çalışmasıydı. Ekip, Başkan’a yöneltilen sorular karşısında “Ben konuşmam” yanıtını aldıklarını belirtti.
Bu cevap, hem kamuoyunda hem de stüdyo tartışmasında büyük tepki çekti. Yayında, “Bu kadar iddianın ortasında susmak nasıl bir yönetim anlayışıdır? Çıkıp millete hesap vermek zorundasınız” değerlendirmesi yapıldı.
Gazetemizin haftalardır yanıt alamadığı sorular artık tüm Türkiye tarafından dile getiriliyor.

Siyasette Sarsıntı Başladı: Gözler Bir Kez Daha Gazetemizde
Karesi Belediyesi etrafında büyüyen tartışmalar, Balıkesir siyasetinde de ciddi bir hareketliliğe neden oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Yasin Saga’nın yayında kullandığı şu ifadeler dikkat çekti: “Belediye yönetilemez hale geldi. Freni boşalmış bir kamyon gibi aşağı iniyor.”
Bu açıklama, gazetemizin daha önce belgelediği çalışma ortamı sorunlarına yönelik iddiaları doğrulayan bir nitelik taşıdı.
Marmara Bölge Gazetesi Soruyor:
Mesut Başkan, Bu Sefer Ne Yapacaksın? İmar tutarsızlıklarından ruhsatsız yapılaşmaya, personel baskısından siyasi çelişkilere kadar pek çok konu artık Türkiye’nin tartışma gündeminde. Bu süreçte en çok merak edilen soru ise şu: Mesut Akbıyık bu iddiaların karşısında nasıl bir adım atacak?
Yerel basına açıklama yapmayan, ulusal medya sorularına yanıt vermeyen bir belediye başkanının bu sessizliği daha ne kadar sürdüreceği Balıkesir’de ve Türkiye genelinde büyük bir merak konusu.
Gazetemizin açtığı bu dosya, artık geri dönüşü olmayan bir süreci tetiklemiş durumda.

Marmara Bölge Gazetesi Meydan Okuyor:
Mesut Başkan, Şimdi Ne Yapacaksın?
Artık tüm Türkiye biliyor:
- Balıkesir’deki imar tartışmalarını,
- Ruhsatsız yapılan tesisleri,
- Personel üzerindeki baskı iddialarını,
- Keyfi uygulamaları…
Hepsini ilk biz yazdık.
Ve şimdi ulusal medya da aynı soruyu soruyor:
Mesut Başkan, bu iddialara ne cevap vereceksin?
Bu sefer ne yapacaksın?
Bu sessizlik daha ne kadar sürecek?
Balıkesir’de kamuoyu, Türkiye’de milyonlarca izleyici bir yanıt bekliyor.
Gündemi Yine Biz Belirledik
Marmara Bölge Gazetesi olarak bir kez daha gösterdik ki;
yerel basının gücü, doğru haberin etkisi ve tarafsızlığın cesareti Türkiye’nin gündemini değiştirebilir.
Karesi’deki skandal dosyasını açtık, ulusal medya büyüttü, şimdi top Mesut Akbıyık’ta.

Haber Merkezi
