8 İlçe Etkilenecek
GDZ Elektrik’in açıklamasına göre İzmir’de Tire, Aliağa, Kemalpaşa, Menemen, Çiğli, Ödemiş, Torbalı ve Gaziemir ilçeleri kesintilerden etkilenecek. Planlı bakım çalışmaları kapsamında belirli mahalle ve sokaklarda saatler sürecek enerji kesintileri yaşanacak.
İlçelere Göre Planlanan Kesinti Saatleri
- Tire: İbni Melek, Fatih ve çevresi → 10.00 – 13.00
- Aliağa: Uzunhasanlar, Çoraklar, Çıtak, Karakuzu, Yalı, Karaköy, Güzelhisar → 10.00 – 13.00
- Kemalpaşa: Akalan ve çevresi → 09.00 – 13.00
- Menemen: Balatçık ve 29 Ekim Mahallesi → 13.00 – 16.00
- Çiğli: Sasallı Merkez → 09.00 – 17.00
- Ödemiş: Hacıhasan, Bozcayaka, Konaklı ve Ovakent bölgeleri → 09.00 – 16.00 arası farklı saatlerde kesintiler uygulanacak
- Torbalı: Ertuğrul ve Tepeköy mahalleleri → 14.00 – 17.00
- Menemen (ek bölgeler): Haykıran, Belen, Çukurköy, Doğa, Hasanlar, Yahşelli, Yayla, Yanıkköy → 09.00 – 15.00
- Gaziemir: Fatih Mahallesi → 09.00 – 17.00
Kesintilerin Nedeni
GDZ Elektrik, yapılacak kesintilerin şebeke yenileme ve bakım çalışmaları nedeniyle gerçekleştirileceğini açıkladı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgelerde elektrik yeniden verilecek.
Vatandaşlara Uyarı
Yetkililer, kesinti sırasında elektrikli cihazların güvenlik amacıyla prizden çıkarılması gerektiğini hatırlattı. Ayrıca kesinti sürelerinin hava koşulları ve teknik aksaklıklara göre değişiklik gösterebileceği ifade edildi.
HABER MERKEZİ
