Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İvrindi’de 15 Temmuz Ruhu Yaşatıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında İvrindi’de şehitlik ziyareti gerçekleştirildi, Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Gece saatlerinde Atatürk Meydanı’nda düzenlenen anma programında konuşan İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta, şehitleri rahmetle, gazileri ise minnetle andı.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında İvrindi’de şehitlik

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla İvrindi’de gün boyunca çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi. Balıkesir Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, daire amirleri, ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen programlarda, 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı.

Anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak İvrindi Şehitliği ziyaret edildi. Şehitlerin kabirleri başında Kur’an-ı Kerim okunurken, vatanın bağımsızlığı ve milletin birlik beraberliği uğruna hayatını kaybeden tüm şehitler için dualar edildi.

İvrindi Şehitliği ziyaret edildi

İvrindi’deki 15 Temmuz programı şehitlik ziyaretiyle başladı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak saygılarını sundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından edilen dualarda, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere vatan uğruna can veren tüm kahramanlar rahmetle anıldı. Programda millî birlik, beraberlik ve demokrasi vurgusu öne çıktı.

Anma programı Atatürk Meydanı’nda devam etti

Gündüz saatlerinde gerçekleştirilen şehitlik ziyaretinin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri gece Atatürk Meydanı’nda düzenlenen programla devam etti.

İvrindi halkının yoğun ilgi gösterdiği anma programında, 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşananlar bir kez daha hatırlatıldı. Şehitler için dualar edilirken, demokrasiye ve millî iradeye sahip çıkma mesajları verildi.

748312056 122226648608335762 6365736808058919570 n - Marmara Bölge Gazetesi

Başkan Lapanta’dan anlamlı mesaj

İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta, 15 Temmuz’un Türk milletinin demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıktığı tarihî bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Başkan Lapanta, “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Balıkesir Vali Yardımcımız Sayın Nihat Kaynar, daire amirlerimiz ve kıymetli vatandaşlarımızla birlikte İvrindi Şehitliğimizi ziyaret ettik. Aziz şehitlerimizin anısına Kur’an-ı Kerim okuyarak dualar ettik. Gece de Atatürk Meydanı’nda düzenlenen anma programında hemşehrilerimizle bir araya geldik” dedi.

Lapanta, 15 Temmuz gecesi gösterilen mücadelede milletin iradesine sahip çıktığını belirterek, “Demokrasimizi ve millî birliğimizi korumak için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Aziz milletimizin birlik ve beraberliği daim olsun” ifadelerini kullandı.

Serpil ADAK