

YUSUFÇAM GÖLETİ BÖLGEYİ KALKINDIRACAK
HAYATA GEÇİRİLEN BAŞARILI UYGULAMALAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; Konya Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı birçok akıllı şehir uygulaması, 2030 yılına kadar hayata geçirilmesi planlanan 100’den fazla akıllı şehir projesi ve mevcut uygulamaların başarısının birçok kesim tarafından takdirle karşılanması dolayısıyla söz konusu yarışmaya aday gösterilmişti.
Asya, Afrika, Avrupa, Latin Amerika, Orta Doğu, Kuzey Amerika ve Okyanusya bölgelerinden 47 ülke ve 93 şehirden 200 proje başvurusu yapılan yarışmada “İnsan Odaklı Proje” kategorisinde “Engelli Erişilebilir Konya” projesi ve “Liderlik” kategorisinde “Uğur İbrahim Altay” ile finale kalan Konya Büyükşehir Belediyesi, liderlik kategorisinde ödülün sahibi oldu.
Seul’da düzenlenen World Cities Summit Mayors Forum (Dünya Şehirleri Belediye Başkanları Forumu) etkinliğinde ödülü, Başkan Altay adına Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş aldı.
Kaynak: igf
