Balıkesir’de yaşayan vatandaşları yakından ilgilendiren planlı elektrik kesintisi programı açıklandı. UEDAŞ tarafından paylaşılan bilgi notuna göre 25 Temmuz Cumartesi günü şebeke yenileme, bakım, abone bağlantısı, ayırıcı değişimi ve tesis çalışmaları nedeniyle birçok ilçede elektrikler geçici olarak kesilecek.
Kesintilerin bazı bölgelerde bir saatle sınırlı kalması beklenirken bazı mahallelerde çalışmaların yaklaşık sekiz saat sürmesi planlanıyor. Elektrikli cihaz kullanan vatandaşların, esnafın ve işletmelerin mağduriyet yaşamamak için önceden tedbir alması önem taşıyor.
Altıeylül’de Uzun Süreli Kesinti
Altıeylül ilçesinin Pleven Mahallesi’nde OG tesis çalışması gerçekleştirilecek. Kesinti 09.30 ile 17.00 saatleri arasında uygulanacak. Karaca, Kahraman, Karesi, Barbaros, Seyrani, Tulumba, Sedef, Sezgin, Eser, Şafak, Gür, Hürriyet, Şehit Birol Koç, Saltık, Okul, Mesken, Ay, Demiryolu ve İskan sokaklarıyla çevredeki bazı bina numaralarının kesintiden etkilenmesi bekleniyor.
Balya ilçesinde ise Dereköy ve Mancılık mahallelerinde ayırıcı değişimi yapılacak. Dereköy 17, 35, 37 ve 39 numaralı bölgeler ile Mancılık Mahallesi’nde elektrikler 10.30-12.30 saatleri arasında kesilecek.
Bandırma’da Beş Farklı Çalışma
Bandırma’da gün içerisinde farklı saatlerde kesintiler yaşanacak. Yeni Mahallesi’nde abone bağlantısı nedeniyle 10.00-11.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek. 17 Eylül Mahallesi’nin Selvi, Şehit Mezarlık, Sanayi, Murat, İbrahim Bilgin ve Şehit İlhan Güncan çevresinde 11.15-12.15 saatleri arasında kesinti uygulanacak.
Yeşilçomlu Mahallesi’nde ENH bakım çalışması nedeniyle kesinti 10.00’da başlayacak ve 18.00’e kadar sürecek. Ayrıca 600 Evler Mahallesi’ndeki bazı bölgelerde 13.30-14.30, 17 Eylül Mahallesi’nde ise aynı saat aralığında abone bağlantısı çalışması yapılacak.
Bigadiç’in Yeşildere Mahallesi’nde sokak aydınlatma tesisi çalışması nedeniyle elektrikler 09.30-17.30 saatleri arasında kesilecek.
Dursunbey’de Üç Mahalle Etkilenecek
Dursunbey ilçesindeki Çakmak, Cebeci ve Çiftçi mahallelerinde bina yapımı ve yıkımı çalışmaları gerçekleştirilecek. Kesinti 09.00 ile 13.00 arasında uygulanacak. Kahvecioğlu, Nuri Özer, Sevincelik, Demirciler, Mehmet Elmacı, Eski Hükümet, Hacı Yusuf Yarma, Ali Osman Efe, Bulgurcu Çıkmazı, Baloğlu Çıkmazı, Kocaeli Çıkmazı, İnci Çıkmazı, Mektepler ve çevredeki çok sayıda sokak kesintiden etkilenecek.

Edremit’te Kesinti Saatleri
Edremit’in Bostancı Mahallesi’nde OG tesis çalışması nedeniyle 09.00-17.00 saatleri arasında elektrik kesilecek. Bostancı 16 bölgesi çalışmadan etkilenecek.
Eroğlan Mahallesi’nde 9080 ve 9081 numaralı bölgelerde AG tesis çalışması yapılacak. Buradaki kesinti 10.00-13.00 saatleri arasında sürecek. Şahindere Mahallesi’nde ise abone bağlantısı nedeniyle Benti, Mecidiyede, Metin Oktay ve çevresinde 14.00-16.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.
Karesi ve Gönen’e Uyarı
Erdek’in Belkıs Mahallesi’nde 14.00-15.00 saatleri arasında abone bağlantısı çalışması yapılacak. Gönen ilçesinde Asmalıdere ve Hacımenteş mahallelerinde OG tesis çalışması nedeniyle elektrikler 09.30-17.30 arasında kesilecek.
Karesi’nin 2. Sakarya, Toygar ve Maltepe mahallelerinde OG müşteri talebi kapsamında çalışma gerçekleştirilecek. Kesintiler 10.00 ile 14.00 saatleri arasında uygulanacak ve çok sayıda bina numarası etkilenecek.
Kepsut’un Bağtepe Mahallesi’nde elektrik kesintisi 09.30-17.30 saatleri arasında yaşanacak. Savaştepe’de Hürriyet, Cumhuriyet ve Zafer mahallelerinde kesinti 09.30’da başlayarak 16.00’ya kadar devam edecek.
Sındırgı’nın Karagür ve İbiller mahallelerinde 09.00-17.00, Susurluk’un Gökçedere Mahallesi’nde ise 09.30-17.30 saatleri arasında OG tesis çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak.
Vatandaşların kesinti başlamadan önce telefon ve taşınabilir şarj cihazlarını doldurmaları, buzdolabı kapaklarını gereksiz yere açmamaları ve hassas elektronik cihazlarını prizden çekmeleri öneriliyor. Çalışmaların erken tamamlanması halinde bölgelere planlanan saatten önce yeniden elektrik verilebileceği belirtiliyor.
HABER MERKEZİ
