Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FAİZ KARARLARI TL’YE DEĞER KAZANDIRACAK

Goldman Sachs tarafından hazırlanan

Goldman Sachs tarafından hazırlanan raporda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) uyguladığı para politikasını: “Türkiye (Türk Lirası) oyunda geri döndü” şeklinde yorumladı.

Goldman Sachs, müşterilerine gönderdiği “Türkiye (Türk lirası) oyuna geri döndü” başlıklı gelişen piyasalar raporunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hazırlanan raporda geçtiğimiz dönemde uygulanan Heterodoks yaklaşımların piyasada güvensizliği arttırdığı ve buna bağlı olarak Türkiye’ye gelecek olan yatırımcı ilgisinin azaldığı vurgulandı. Son dönemde Merkez Bankası tarafından atılan adımların piyasada Türk Lirası’nın değerine olumlu etki yaptığını belirten Goldman Sach raporunda: “Merkez Bankası’nın sözlü yönlendirmesinde, parasal sıkılaştırmanın daha da güçlendirileceği belirtilirken, yerli piyasa katılımcılarının kur korumalı mevduatlardan TL mevduatlara geçişinin teşvik edileceğine odaklanıldı.” İfadeleri yer aldı.

Faiz artırımları borçlanmaları azaltmadı... Bireysel kart borçlanmaları yükseldi!

Faiz artırımları borçlanmaları azaltmadı… Bireysel kart borçlanmaları yükseldi!

Öngörülerin de yer aldığı raporda, şunlar kaydedildi: “Ekonomistlerimizin 12 ay sonrası enflasyon tahminlerine göre, yıl sonunda yüzde 40 ve üzeri politika faizi Türkiye’nin reel faizlerini pozitif bölgeye getirebilir. Önden yüklemeli ve kuvvetli faiz ayarlamalarıyla döviz kurunda kısa vadeli baskılar hafifledi ve bu durum, TL’nin yüksek getirisini sürdürmesini sağlayabilir. Politika faizindeki son artış, mevduat faizlerinin daha fazla artacağına işaret ediyor. Önceki yılların tersine riskler devam etse de son adımlar pozitif reel faiz stratejisini destekliyor. Bu durum, vadeli piyasa fiyatlamalarında (forward) TL getirisinin dövizi yenmesinin mümkün olduğuna işaret ediyor.” Ömer Faruk ALA