Ekonomi yönetiminin üzerinde çalıştığı belirtilen kampanyanın, 2026 yılının Mayıs veya Haziran aylarında resmiyet kazanabileceği konuşuluyor. Kamu bankaları aracılığıyla hayata geçirilmesi beklenen destek paketinin konut piyasasında büyük hareketlilik oluşturması bekleniyor.

ING'den Emeklilere 32 Bin TL'ye Varan Promosyon Fırsatı!
ING'den Emeklilere 32 Bin TL'ye Varan Promosyon Fırsatı!
İçeriği Görüntüle
Gözler “İlk Evim” Kredisinde

Konut fiyatlarının yükselmesi ve kredi faizlerinin yüzde 3 seviyelerinin üzerine çıkması sonrası ev sahibi olmak birçok vatandaş için zor hale gelmişti. Bu nedenle yüzde 1.20 faiz oranıyla gündeme gelen kredi modeli, “tarihi fırsat” olarak yorumlanıyor.

Hükümetin üzerinde çalıştığı modelin “İlk Evim” projesiyle birlikte yürütüleceği belirtilirken, uzun vadeli ödeme seçenekleri sayesinde vatandaşların aylık taksit yükünün azaltılması hedefleniyor. Projenin hedefi ise dar gelirli vatandaşları uygun taksitlerle ev sahibi yapmak

180 Aya Kadar Vade İmkanı Sunulacak

Kulislerden sızan bilgilere göre kredi paketinde 180 aya kadar vade seçeneği üzerinde duruluyor. Uzmanlar, uzun vadeli ödeme sistemi sayesinde özellikle ilk kez ev alacak vatandaşların daha kolay şekilde kredi kullanabileceğini ifade ediyor.

Örnek hesaplamalara göre:

  • 1 milyon TL kredi için aylık taksit yaklaşık 13 bin 587 TL
  • 2 milyon TL kredi için yaklaşık 27 bin 174 TL
  • 3 milyon TL kredi için yaklaşık 40 bin 761 TL olacak.
Kimler Başvuru Yapabilecek?

Kampanyanın özellikle ilk kez ev sahibi olacak dar ve orta gelir grubundaki vatandaşlara yönelik olması bekleniyor. Sistemde mortgage benzeri bir model üzerinde çalışıldığı belirtilirken, düşük faiz ve uzun vadeli ödeme kolaylığı sunulacağı ifade ediliyor.

Başvuru Süreci Dijital Olabilir

Henüz resmi başvuru tarihi açıklanmasa da uzmanlar, başvuruların dijital platformlar üzerinden alınabileceğini öngörüyor. Kampanyanın yürürlüğe girmesi halinde özellikle büyükşehirlerde konut piyasasında ciddi hareketlilik yaşanabileceği değerlendiriliyor

HABER MERKEZİ

Kaynak: HABER MERKEZI