Erdek Belediyesi ile Erdek Turizm Geliştirme ve Dayanışma Derneği iş birliğinde düzenlenen Yılbaşı Pazarı, yılbaşı öncesi hem alışveriş hareketliliği oluşturmak hem de yerel üretici ve esnafa ekonomik katkı sağlamak amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda kuruldu. Saat 14.30’da başlayan açılış programına ilçe protokolü, esnaf ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yılbaşı Pazarı Geleneksel Hale Getirilecek
Açılış öncesinde konuşan Erdek Turizm Geliştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Seval Çetin, Yılbaşı Pazarı’nı her yıl düzenleyerek Erdek’te bir gelenek haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek destek veren herkese teşekkür etti.

Başkan Karışık: “Daha Adil, Daha Güvenli Bir Yıl Diliyorum”
Açılışta vatandaşlara hitap eden Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Yılbaşı Pazarı’na destek veren tüm kurum ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Yeni yıla girerken en büyük temennimiz; adaletin ve hukukun egemen olduğu, emeklilerimizin geçim derdi yaşamadığı, işçimizin asgari ücretle ay sonunu nasıl getireceğini düşünmediği bir Türkiye’dir. Kadınlarımızın sokaklarda güvenle yürüyebildiği, çocuklarımızın istismara uğramadığı ve yatağa aç girmediği bir yıl diliyorum. Yılbaşı Pazarı’nın hem esnafımıza kazanç sağlamasını hem de Erdek’te birlik ve dayanışma duygusunu güçlendirmesini temenni ediyorum.”

Kurdele Kesildi, Stantlar Gezildi
Konuşmaların ardından Başkan Karışık, Erdek Turizm Geliştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Seval Çetin ve Erdek Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Uzun ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılış sonrası protokol üyeleri yılbaşı stantlarını gezerek esnafa hayırlı kazançlar diledi. Program kapsamında bando eşliğinde müzik dinletisi de gerçekleştirildi.

Etkinlikler Üç Gün Sürecek
Üç gün boyunca sürecek Yılbaşı Pazarı kapsamında; dans gösterileri, DJ performansları, çocuklara özel etkinlikler, sihirbaz gösterisi ve kar şovu düzenlenecek. Pazar günü ise Noel Anne ve Noel Baba eşliğinde çocuk etkinlikleri ile akşam saatlerinde Grup Terapi konseri gerçekleştirilecek.

Yılbaşı Stantları Bir Hafta Açık Olacak
Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Yılbaşı Pazarı’ndaki stantlar, yılbaşı alışverişi yapmak isteyen vatandaşlar için bir hafta boyunca açık kalacak. Etkinlik, Erdek’te yılbaşı coşkusunu meydanlara taşıyor.

Ömer Faruk KARATOSUN
