Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde vatandaşların kamu hizmetlerine daha hızlı, kolay ve konforlu şekilde ulaşabilmesi amacıyla yapımı devam eden yeni Hükümet Konağı projesinde çalışmalar hız kazandı. Kaba inşaatı tamamlanma aşamasına gelen projeyi ziyaret eden Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, şantiye alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Ustaoğlu Bigadiç Hükümet Konağı Şantiyesini İnceledi

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Bigadiç’te yapımı devam eden yeni Hükümet Konağı inşaat sahasını ziyaret etti. Şantiye alanını gezen Vali Ustaoğlu, projenin mevcut durumu ve devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İnşaatın ilerleyişi, kaba yapıdaki son durum ve bundan sonraki süreç hakkında değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette Ustaoğlu, şantiyede görev yapan mühendisler ve çalışanlarla da bir araya geldi.

Kaba İnşaatta Son Aşamaya Gelindi

Bigadiç Yeni Hükümet Konağı projesinde kaba inşaat çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği belirtildi. İlçenin önemli kamu yatırımları arasında yer alan projede çalışmaların belirlenen program doğrultusunda devam ettiği ifade edildi.

Yeni binanın tamamlanmasıyla birlikte Bigadiç’te kamu hizmetlerinin daha modern ve kullanışlı bir ortamda vatandaşlara sunulması hedefleniyor.

Kamu Hizmetleri Tek Çatı Altında Toplanacak

Yeni Hükümet Konağı’nın hizmete girmesiyle ilçede farklı noktalarda faaliyet gösteren çeşitli kamu kurumlarının aynı bina içerisinde vatandaşlara hizmet vermesi planlanıyor.

Kaymakamlık başta olmak üzere Nüfus Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Malmüdürlüğü ve çeşitli kamu birimlerinin yeni Hükümet Konağı bünyesinde hizmet vermesi öngörülüyor.

Kurumların aynı merkezde toplanmasıyla vatandaşların kamu işlemleri için farklı noktalara gitme ihtiyacının azaltılması ve işlemlerin daha kısa sürede gerçekleştirilebilmesi amaçlanıyor.

Balıkesir’e 4 Günlük Gök Gürültülü Sağanak Alarmı!
Balıkesir’e 4 Günlük Gök Gürültülü Sağanak Alarmı!
İçeriği Görüntüle

Modern ve Erişilebilir Bir Kamu Binası Olacak

Bigadiç Yeni Hükümet Konağı’nın vatandaşların ihtiyaçları dikkate alınarak modern bir kamu hizmet binası olarak tasarlandığı bildirildi.

Binada vatandaşların işlemlerini daha rahat gerçekleştirebilmesi amacıyla geniş hizmet alanları, bekleme bölümleri ve çalışma ofislerinin yer alması planlanıyor. Engelli bireylerin binaya ve kamu hizmetlerine kolay erişimine yönelik düzenlemelerin de proje kapsamında bulunması bekleniyor.

Bigadiç’in Kamu Hizmeti Altyapısı Güçlenecek

Yeni Hükümet Konağı’nın tamamlanmasıyla birlikte Bigadiç’in kamu hizmeti altyapısının önemli ölçüde güçlenmesi hedefleniyor. Projenin hem vatandaşların kamu kurumlarına erişimini kolaylaştırması hem de kamu personelinin daha modern çalışma ortamlarında hizmet vermesine katkı sağlaması amaçlanıyor.

İncelemelerinin ardından çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, projede görev alan kurumlara, teknik ekiplere ve şantiye çalışanlarına kolaylıklar diledi.

Büşranur AKDAĞ

Muhabir: Büşranur AKDAĞ