Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ege’de Deprem Fırtınası: 24 Saatte 200’ün Üzerinde Sarsıntı!

Ege Denizi’nde son 24 saatte 200’den fazla deprem kaydedildi. AFAD verilerine göre, bu sarsıntıların en küçüğü 1,3, en büyüğü ise 4,8 büyüklüğündeydi. Sismik hareketlilik özellikle Yunanistan’ın Santorini Adası çevresinde yoğunlaştı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Bölgedeki artan depremler nedeniyle Yunanistan hükümeti, Başbakan Kyriakos Miçotakis başkanlığında acil durum komitesi toplantısı düzenledi. Santorini ve çevresindeki adalarda okullar tatil edildi, kültürel etkinlikler iptal edildi. Arama-kurtarma ekipleri ve sağlık personeli bölgeye sevk edildi.

Uzmanlar, bölgedeki sismik hareketliliğin devam ettiğini ve vatandaşların dikkatli olmalarını öneriyor. Prof. Dr. Naci Görür, bölgedeki gerilimin devam ettiğini ve Ege kıyılarındaki vatandaşların hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

HABER MERKEZİ