Ege Denizi’nde son günlerde yaşanan sismik hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. Bugün saat 12.29’da Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin sadece 5 kilometre derinliğinde gerçekleşen bu sarsıntı, çevre illerde de hissedildi ve kısa süreli paniğe yol açtı.
Artçılar Peş Peşe Geldi
5.1 büyüklüğündeki depremin hemen ardından saat 12.45’te 3.5 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha yaşandı. Bu depremin derinliği ise 1.4 kilometre olarak kaydedildi. Uzmanlar, sarsıntıların artçı depremlerle devam edebileceğine dikkat çekerek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Bölge Halkı Tedirgin
Depremler sonrası sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, halkın yaşadığı panik anları dikkat çekti. Bölgede yaşayanlardan biri, “Bir anda sallandık, evdeki eşyalar yerinden oynadı. Kısa sürdü ama çok şiddetli hissettik,” ifadelerini kullandı.
Uzmanlardan Kritik Uyarı
Deprem uzmanları, Ege Denizi’nde yaşanan bu sismik hareketliliğin bölgedeki fay hatlarının aktifliğine işaret ettiğini belirtiyor. Özellikle artçı sarsıntıların devam etmesi beklenirken, uzmanlar vatandaşları tedbirli olmaya ve acil durum çantalarını hazır tutmaya davet ediyor.
Yetkililerden Açıklama Bekleniyor
AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden depremin etkileriyle ilgili resmi açıklama beklenirken, şu ana kadar can veya mal kaybına dair herhangi bir olumsuz durum bildirilmedi.
Ege Denizi’ndeki bu hareketlilik, bölgedeki deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Yetkililer, vatandaşların resmi açıklamaları takip ederek paniğe kapılmamalarını ve olası sarsıntılara karşı hazırlıklı olmalarını öneriyor. Haber Merkezi