Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), 31 Temmuz Perşembe günü Çanakkale genelinde yapılacak planlı elektrik kesintilerine ilişkin kapsamlı bir uyarı yayınladı. Yapılacak kesintilerin OG tesis çalışmaları, pano değişimleri, ağaç kesimleri, müşteri talepleri ve manevra işlemleri gibi sebeplerle gerçekleşeceği bildirildi. Sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar sürecek olan çalışmalar nedeniyle birçok mahalle ve köyde elektrik hizmeti geçici olarak durdurulacak.
Ayvacık ve Ezine’de OG Tesis ÇalışmasıAyvacık ilçesinde 11:30 ile 18:00 saatleri arasında Çamoba, Merkez 1, Merkez 2, Karaayıt, Babakale, Doğruçardak ve Karabastı mahallelerinde OG tesis çalışmaları nedeniyle kesintiler uygulanacak. Ezine ilçesine bağlı Tavaklı ve Tavaklı İskelesi mahalleleri de aynı saat aralığında kesintiden etkilenecek.
Lapseki ve Biga’da Ağaç Kesimi Nedeniyle Kesinti
Saat 10:00 ile 16:00 arasında Lapseki ilçesinin Kundakçılar, Akçalan, Karamusalar, Balcılar, Hacıların Obası, Üçpınar, Koru, Büberler, Eçialan, Eskikışla ve Yaylalar mahallelerinde enerji kesintisi olacak. Aynı saat aralığında Biga’nın Ahmetler, Ramazanlar ve Paşaköy mahalleleri de kesintiden etkilenecek. Çan ilçesinin Dondurma ve Kılmılı mahallelerinde de ağaç kesimi sebebiyle elektrik verilemeyecek.
Gelibolu’da Pano DeğişimiGelibolu ilçesine bağlı Koruköy ve Çiftlikaltı bölgelerinde 10:00-16:00 saatleri arasında AG pano değişim çalışması yapılacağı için enerji kesintisi uygulanacak. UEDAŞ, güvenlik nedeniyle vatandaşların dikkatli olmasını istedi.
Merkez İlçede Yoğunluk VarÇanakkale Merkez ilçeye bağlı Cevatpaşa, İsmetpaşa, Barbaros, Fevzipaşa ve Erenköy mahallelerinde farklı saatlerde kesintiler gerçekleşecek. Özellikle Barbaros Mahallesi’nde 13:00-14:00 saatleri arasında Kahramanlar, Hilmi Bey, Sahil Reis ve Atalay sokaklarında çalışma yapılacağı bildirildi. İsmetpaşa Mahallesi’nde ise 17:00-18:00 saatleri arasında Troya, Malazgirt, 10 Ağustos ve 30 Ağustos sokaklarında enerji kesintisi uygulanacak.
Manevra ve Direk Değişimi Çalışmaları
Ayrıca 31 Temmuz günü Yenice ilçesine bağlı Sevvan Mahallesi’nde 09:00-17:00 arasında OG direk deplase çalışması nedeniyle kesinti yaşanacak. Kesintiler yalnızca perşembe ile sınırlı değil; 1 Ağustos Cuma günü sabaha karşı 03:00-04:00 arasında Sarıcaeli ve Barbaros mahallelerinde OG manevra işlemleri kapsamında bir saatlik kesinti yapılacağı duyuruldu.
Vatandaşlara UyarıUEDAŞ, vatandaşların kesinti saatlerine göre tedbirli olmalarını ve özellikle bu saatlerde elektrikle çalışan cihazlarını güvenli moda almalarını önerdi. Ayrıca elektrikli ocak, ütü gibi cihazların prizden çıkarılması gerektiği hatırlatıldı.
31 Temmuz’da Çanakkale’nin birçok ilçesinde planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları kapsamında elektrik kesintisi yaşanacak. UEDAŞ yetkilileri, mağduriyet yaşanmaması adına vatandaşların belirtilen saatlere göre önlemlerini almasını istedi.
Haber Merkezi
ü




