Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de Elektrik Şoku

Çanakkale’de 13 Eylül 2025 Cumartesi günü planlı elektrik kesintisi bulunmazken, Ezine’deki orman yangını nedeniyle Bozcaada başta olmak üzere bazı bölgelerde elektrikler kesildi. Yetkililer, enerjinin yeniden verilmesi için AFAD onayını beklediklerini açıkladı.

Çanakkale’de 13 Eylül 2025 Cumartesi günü planlı elektrik kesintisi bulunmazken,

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) tarafından yapılan duyurulara göre, 13 Eylül 2025 Cumartesi günü Çanakkale genelinde bakım veya yatırım kaynaklı planlı kesinti programı bulunmuyor. Normal şartlarda kent merkezi ve ilçelerde elektriklerin kesilmesi öngörülmüyordu.

Ancak yaşanan beklenmedik gelişmeler nedeniyle, bazı bölgelerde vatandaşlar elektrik enerjisinden mahrum kaldı.

ELEKTRIK 13 - Marmara Bölge Gazetesi

Yangın Nedeniyle Bozcaada’da Karanlık

Ezine ilçesi Kumburun mevkisinde 12 Eylül’de başlayan orman yangını nedeniyle bölgedeki enerji nakil hatları güvenlik amacıyla devre dışı bırakıldı. Bu durumdan en çok etkilenen yerlerden biri Bozcaada oldu.

Ada genelinde elektrikler kesildi, pompaj sistemleri devre dışı kaldığı için su ihtiyacı jeneratörler aracılığıyla karşılandı. Yetkililer, elektriğin yeniden verilebilmesi için yangın tehlikesinin tamamen ortadan kalkmasını ve AFAD’ın onayını beklediklerini belirtti.

Ezine Köylerinde de Kesinti

Bozcaada dışında, Ezine’nin Kumburun çevresindeki bazı köyler de aynı tedbir kapsamında elektriksiz kaldı. Kesinti süresince vatandaşlar mağduriyet yaşarken, enerji dağıtım şirketi ekipleri bölgede hazır bekledi.

ELEKTRIK 10 - Marmara Bölge Gazetesi

Vatandaşların Çağrısı

Elektrik kesintisinin uzun sürmesi üzerine ada halkı, sosyal medyadan yetkililere çağrı yaptı. Turizm sezonunun devam ettiği Bozcaada’da işletmeler de kesintiden olumsuz etkilendi. Restoran ve otel sahipleri, jeneratörlerle ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade etti.

13 Eylül 2025 Cumartesi itibarıyla planlı bir kesinti olmamasına rağmen, Ezine ve Bozcaada hattındaki sorun, yangına bağlı tedbir nedeniyle devam etti. Normalleşmenin ne zaman sağlanacağı konusunda net bir tarih verilmezken, yetkililer vatandaşların ALO 186 üzerinden bilgi alabileceğini hatırlattı.

Haber Merkezi