Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de 7 İlçeyi Kapsayan Elektrik Kesintisi Uyarısı!

UEDAŞ tarafından yayımlanan planlı bakım ve yatırım çalışmaları kapsamında 10 Temmuz Cuma günü Çanakkale’nin birçok ilçe, mahalle ve köyünde belirli saatler arasında elektrik kesintisi uygulanacak. Kesintiden etkilenecek bölgelerde yaşayan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için önceden gerekli hazırlıkları yapmaları öneriliyor.

UEDAŞ tarafından yayımlanan planlı bakım ve yatırım çalışmaları kapsamında 10

UEDAŞ tarafından duyurulan planlı bakım, onarım ve şebeke yenileme çalışmaları kapsamında 10 Temmuz Cuma günü Çanakkale’nin birçok ilçesinde elektrik kesintisi yaşanacak. Şebekenin daha güvenli ve kesintisiz hizmet verebilmesi amacıyla gerçekleştirilecek çalışmalar nedeniyle Ayvacık, Bayramiç, Biga, Çan, Ezine, Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde farklı saat aralıklarında elektrik verilemeyecek.

Yetkililer, kesintilerin planlanan saatlerde başlayacağını belirtirken, çalışmaların planlanandan erken tamamlanması halinde elektrik enerjisinin belirtilen saatten önce de verilebileceğini ifade etti. Bu nedenle vatandaşların elektrikli cihazlarını korumaya yönelik tedbir almaları, özellikle buzdolabı, bilgisayar ve elektronik ekipmanlar konusunda dikkatli olmaları tavsiye edildi.

Ayvacık ve Bayramiç’te 09.00-17.00 saatleri arasında kesinti

Ayvacık ilçesine bağlı Korubaşı bölgesinde, OG tesis çalışması nedeniyle 09.00 ile 17.00 saatleri arasında planlı elektrik kesintisi uygulanacak.

Bayramiç ilçesinde ise yine OG tesis çalışmaları kapsamında Yiğitaliler Mahallesi aynı saatler arasında elektrik kesintisinden etkilenecek.

Biga’da farklı saatlerde elektrik kesintisi

Biga ilçesinde gün içerisinde farklı noktalarda planlı çalışmalar gerçekleştirilecek.

AG tesis çalışması nedeniyle İlyasalan Mahallesinde 09.00-17.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.

Bunun yanı sıra OG tesis çalışmaları kapsamında Yalı Mahallesi Cumhuriyet Sokak ile Ulucamii Mahallesi Harman Tepe bölgesinde 13.00-15.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacak.

Çan ilçesinde direk deplase çalışması yapılacak

Çan ilçesine bağlı Hacıkasım Mahallesinde AG direk deplase çalışması nedeniyle 09.30-17.30 saatleri arasında planlı elektrik kesintisi uygulanacak.

Yetkililer, saha ekiplerinin çalışmalarını güvenli şekilde sürdürebilmesi için bölgede gerekli tedbirlerin alınacağını belirtti.

ELEKTRIK 2 - Marmara Bölge Gazetesi

Ezine’de üç mahalle etkilenecek

Ezine ilçesinde OG tesis çalışmaları kapsamında üç farklı mahallede elektrik kesintisi yaşanacak.

Buna göre Köseler, Arasanlı ve Yaylacık mahallelerinde 09.00-17.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.

Vatandaşların özellikle iş yerlerinde ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektrikli ekipmanlar konusunda gerekli planlamaları önceden yapmaları öneriliyor.

Gelibolu’da bakım çalışmaları yapılacak

Gelibolu ilçesinde gerçekleştirilecek OG hat bakım çalışmaları kapsamında Salavurtepe, Koruköy ve Çiftlikaltı bölgelerinde 10.00-18.00 saatleri arasında planlı elektrik kesintisi uygulanacak.

Bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından enerji yeniden kademeli olarak verilecek.

Lapseki’de Yenice bölgesi kesintiden etkilenecek

Lapseki ilçesinde OG tesis çalışması nedeniyle Yenice Mahallesi Yeniceköy bölgesinde 09.00-17.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

Bölge sakinlerinin özellikle elektronik cihazlarını prizden çıkarmaları ve elektrikle çalışan sistemlerini kesinti öncesinde güvenli hale getirmeleri tavsiye ediliyor.

Vatandaşlara hazırlıklı olun uyarısı

UEDAŞ, planlı bakım ve yatırım çalışmalarının enerji altyapısını güçlendirmek ve olası arızaların önüne geçmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Elektrik kesintilerinden etkilenecek vatandaşların günlük planlarını kesinti saatlerini dikkate alarak yapmaları, elektrikle çalışan tıbbi cihaz kullanan kişilerin ise gerekli önlemleri almaları önem taşıyor.

HABER MERKEZİ