Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Ormanlarında Kritik Tedbir: 4 Ay Boyunca Girişler Yasak!

Çanakkale’de, orman yangınlarının önüne geçmek amacıyla ormanlık alanlara girişler 1 Haziran’dan itibaren 30 Eylül 2025 tarihine kadar yasaklandı. Bu süre boyunca sadece yetkili personelin ormanlara girişine izin verilecek.

Çanakkale’de, orman yangınlarının önüne geçmek amacıyla ormanlık alanlara girişler 1

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ormanlara giriş yasağının 6831 Sayılı Orman Kanunu kapsamında alındığını belirtti. Yetkililer, kuraklık ve yüksek sıcaklıkların yangın riskini artırması nedeniyle bu önlemin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Bayramiç Orman Bölge Müdürlüğü ise vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı ve ormanlık alanlara izinsiz giriş yapmanın yasak olduğunu hatırlattı. “Küçük bir dikkatsizlik bile büyük felaketlere yol açabilir. Ormanlarımızı koruyalım” ifadeleriyle kamuoyuna çağrıda bulunuldu.

Bu karar, Çanakkale’deki doğal zenginliklerin ve orman varlıklarının yangınlara karşı korunması için alınmış önemli bir tedbir olarak görülüyor.

HABER MERKEZİ