UEDAŞ, 28 Şubat Cumartesi günü Bursa’da gerçekleştirilecek planlı elektrik kesintilerine ilişkin bilgi notunu paylaştı. Açıklamaya göre çalışmalar; abone bağlama, OG tesis çalışması, AG tesis çalışması, hat bakım, müşteri talebi ve TEİAŞ çalışması kapsamında yapılacak. Kesintiler sabah saatlerinden itibaren başlayacak ve bazı bölgelerde akşamüstüne kadar sürecek.
Gemlik’te Birden Fazla Mahalle Etkilenecek
Gemlik ilçesinde 28 Şubat Cumartesi günü farklı saat aralıklarında kesintiler uygulanacak. Umurbey Mahallesi’nde 13.00-15.00 saatleri arasında abone bağlama çalışması yapılacak. Aynı gün Dr. Ziya Kaya Mahallesi’nde 09.30-11.00 saatleri arasında planlı kesinti uygulanacak.
Hamidiye Mahallesi’nde ise 2 Mart Pazartesi günü 09.00-11.00 saatleri arasında abone bağlama çalışması nedeniyle elektrik kesintisi yaşanacak.
İnegöl’de OG ve Abone Çalışmaları
İnegöl ilçesinde hem OG fiziki irtibat hem de abone bağlama çalışmaları dikkat çekiyor. Huzur ve Şehitler mahallelerinde 10.00-13.00 saatleri arasında OG fiziki irtibat çalışması yapılacak.
Hilmiye Mahallesi’nde 10.00-12.00 saatleri arasında, Bahçekaya Mahallesi’nde ise 12.00-14.00 saatleri arasında abone bağlama çalışması nedeniyle enerji kesintisi uygulanacak.
Yeniceköy Mahallesi’nde 14.00-17.00 saatleri arasında OG fiziki irtibat çalışması planlanırken, Akhisar Mahallesi’nde 1 Mart Pazar günü 11.00-13.00 saatleri arasında kesinti yaşanacak.
Kestel’de Geniş Kapsamlı Çalışma
Kestel ilçesinde 27 Şubat Cuma günü başlayan bazı çalışmaların ardından 28 Şubat Cumartesi günü de planlı kesintiler devam edecek.
Vanimehmet Mahallesi’nde 10.00-11.00 saatleri arasında abone bağlama çalışması yapılacak. Gözede Mahallesi’nde 09.00-13.00 saatleri arasında AG tesis çalışması planlanırken, Barakfakih Mahallesi’nde 09.00-13.00 saatleri arasında OG müşteri talebi kapsamında kesinti uygulanacak.

Mudanya ve Karacabey’de Kesinti
Mudanya ilçesinde Bademli Mahallesi’nde 10.00-11.00 saatleri arasında, Hasköy Mahallesi’nde ise 11.00-13.00 saatleri arasında abone bağlama çalışmaları gerçekleştirilecek.
Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi’nde ise 10.00-17.00 saatleri arasında TEİAŞ çalışması nedeniyle uzun süreli bir kesinti planlandı.
Mustafakemalpaşa’da Hat Bakımı
Mustafakemalpaşa ilçesinde Yunus Emre, Yalıntaş ve Hamidiye mahallelerinde 12.00-14.00 saatleri arasında OG hat bakım çalışmaları yapılacak. Aynı ilçede 15.00-16.00 saatleri arasında AG müşteri talebi kapsamında da enerji kesintisi uygulanacak.
Nilüfer, Orhangazi ve Yenişehir’de Planlı Kesinti
Nilüfer ilçesinde Ürünlü, 30 Ağustos Zafer ve Tahtalı mahallelerinde 09.00-13.00 saatleri arasında OG tesis çalışması yapılacak. Çalı Mahallesi’nde ise 10.00-11.00 saatleri arasında abone bağlama çalışması planlandı.
Orhangazi ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde 10.30-12.30 ile 12.00-14.00 saatleri arasında OSOS işlemleri kapsamında kesintiler yaşanacak.
Yenişehir ilçesinde Çamönü, Toprakdere ve Günece mahallelerinde 09.30-13.00 saatleri arasında ayırıcı değişimi çalışmaları gerçekleştirilecek.
Yıldırım’da Gece Kesintisi
Yıldırım ilçesinde Ertuğrulgazi ve Kaplıkaya mahallelerinde 01.00-02.00 saatleri arasında OG manevra çalışması nedeniyle kısa süreli gece kesintisi uygulanacak.
UEDAŞ yetkilileri, planlı elektrik kesintilerinin şebeke güvenliği ve enerji kalitesinin artırılması amacıyla yapıldığını belirtti. Vatandaşların, kesinti saatleri öncesinde elektronik cihazlarını koruma altına almaları, gerekli tedbirleri almaları ve çalışmalar süresince dikkatli olmaları istendi.
HABER MERKEZİ
