Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa’da Elektrikler Gidecek! UEDAŞ’tan Vatandaşlara Kesinti Saatleri İçin Önemli Uyarı

UEDAŞ tarafından yapılan planlı çalışmalar kapsamında 11 Mart Çarşamba günü Bursa’nın bazı ilçelerinde elektrik kesintileri yaşanacak. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kesinti saatlerine dikkat etmeleri ve gerekli hazırlıkları önceden yapmaları istendi.

UEDAŞ tarafından yapılan planlı çalışmalar kapsamında 11 Mart Çarşamba günü

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ), elektrik şebekesinde gerçekleştirilecek bakım, onarım ve yeni bağlantı çalışmaları nedeniyle 11 Mart Çarşamba günü Bursa’nın çeşitli ilçelerinde planlı elektrik kesintileri uygulanacağını duyurdu. Yapılan açıklamada özellikle Gemlik, Gürsu, Karacabey ve Kestel ilçelerinde belirli mahalle ve sokakların kesintiden etkileneceği bildirildi.

Yetkililer, enerji altyapısının güçlendirilmesi ve daha kaliteli elektrik hizmeti sunulabilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle kesintilerin planlandığını ifade etti. UEDAŞ tarafından paylaşılan bilgi notuna göre kesintiler gün içerisinde farklı saat aralıklarında uygulanacak.

GEMLİK’TE SABAH SAATLERİNDE KESİNTİ

UEDAŞ’ın yayımladığı planlı kesinti programına göre Bursa’nın Gemlik ilçesinde 11 Mart Çarşamba günü 09.00 ile 12.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak. Abone bağlama çalışması nedeniyle gerçekleştirilecek kesinti kapsamında Ata Mahallesi sınırlarında bulunan bazı sokaklarda enerji verilemeyecek.

Kesintiden etkilenecek bölgeler arasında 108 Nolu, 103 Nolu, 109 Nolu, 137 Nolu, 105 Nolu, 107 Nolu, 3 Nolu Ata ve 106 Nolu sokaklar yer alıyor. Çalışmaların planlanan saatler içerisinde tamamlanması halinde elektrik yeniden verilecek.

YENİKÖY MAHALLESİNDE 12 MART’TA DA ÇALIŞMA VAR

Gemlik ilçesinde planlı çalışmalar yalnızca 11 Mart ile sınırlı kalmayacak. UEDAŞ’ın duyurusuna göre 12 Mart Perşembe günü de 09.00 ile 12.00 saatleri arasında yine abone bağlama çalışması nedeniyle kesinti uygulanacak.

Bu kapsamda Yeniköy Mahallesi içerisinde bulunan birçok sokak elektrik kesintisinden etkilenecek. Kesintinin yaşanacağı alanlar arasında 19 Nolu Yeniköy, 13 Nolu Yeniköy, 17 Nolu Yeniköy, 9 Nolu Yeniköy, 16 Nolu Yeniköy, 15 Nolu Yeniköy, 4 Nolu Yeniköy, 12 Nolu Yeniköy, 20 Nolu Yeniköy, 10 Nolu Yeniköy, 7 Nolu Yeniköy, 14 Nolu Yeniköy, 1 Nolu Yeniköy, 8 Nolu Yeniköy, 18 Nolu Yeniköy ve 11 Nolu Yeniköy sokakları bulunuyor.

ELEKTRIK 13 - Marmara Bölge Gazetesi

KURŞUNLU MAHALLESİNDE ÖĞLEDEN SONRA KESİNTİ

Gemlik ilçesindeki bir diğer kesinti ise 13.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Abone bağlama çalışması nedeniyle Kurşunlu Mahallesi sınırlarında bulunan bazı sokaklarda elektrik verilemeyecek.

Kesintiden Çamlıcalı Sahil Yolu, Çiğdem ve çevresindeki sokaklar etkilenecek. Yetkililer çalışmaların tamamlanmasının ardından elektrik enerjisinin yeniden sağlanacağını belirtti.

GÜRSU’DA BİR SAATLİK KESİNTİ

Bursa’nın Gürsu ilçesinde ise 10.00 ile 11.00 saatleri arasında planlı elektrik kesintisi uygulanacak. Abone bağlama çalışması kapsamında gerçekleştirilecek kesinti Yenidoğan Mahallesi çevresinde etkili olacak.

Kesintinin yaşanacağı sokaklar arasında Akşemsettin, İmsak, Korke Gazisi Kazım Çalışkan, İkiz, Azim, Eren, İdeal, Şehit Vedat Avcı, Ramiz Yiğit, İnegöl, Ului, İrşat, Daloğlu, Fırınlı ve Saka sokakları yer alıyor.

KARACABEY VE KESTEL’DE DE ÇALIŞMA VAR

Planlı kesinti programına göre Karacabey ilçesinde 10.00 ile 13.00 saatleri arasında ayırıcı değişimi çalışması yapılacak. Bu çalışma kapsamında Çavuş Mahallesi çevresinde elektrik kesintisi yaşanması bekleniyor.

Öte yandan Kestel ilçesinde de iki ayrı kesinti uygulanacak. İlk kesinti 09.00 ile 12.00 saatleri arasında OG tesis çalışması nedeniyle gerçekleşecek. Bu süreçte Burhaniye Mahallesi sınırlarında bulunan Gündoğan, Mert Canlar, Göçmenler, Süngülü, Akarsu, Burhaniye Söğüt, Diler ve Burhaniye Cumhuriyet bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanacak.

Aynı ilçede 12.00 ile 16.00 saatleri arasında AG müşteri talebi çalışması kapsamında ikinci bir kesinti yapılacak. Bu kesinti Şevketiye Mahallesi çevresindeki Çeliloğlu, Şevketiye Çavuşoğlu ve Dibekyan sokaklarını kapsayacak.

VATANDAŞLARA HAZIRLIK UYARISI

UEDAŞ yetkilileri, planlı çalışmaların enerji altyapısını güçlendirmek ve kesintileri azaltmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek vatandaşların kesinti saatleri öncesinde gerekli önlemleri almalarını istedi.

Elektrikle çalışan cihazların zarar görmemesi için önlem alınması, özellikle iş yerleri ve üretim yapan işletmelerin kesinti saatlerine göre planlama yapması önerildi. Çalışmaların planlanan süreden önce tamamlanması halinde elektrik enerjisinin daha erken verilebileceği de ifade edildi.

HABER MERKEZİ