Bursa’da 21 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek planlı elektrik kesintileri, şehrin farklı ilçelerinde yaşayan binlerce vatandaşı etkileyecek. UEDAŞ’ın yayımladığı bilgilendirme notuna göre kesintiler; abone bağlama, hat bakımı, trafo bakımı, OG tesis çalışmaları ve ağaç kesimi gibi çeşitli teknik nedenlerle yapılacak. Yetkililer, çalışmaların enerji altyapısını güçlendirmek ve kesintisiz hizmet sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.
Gemlik ve Mudanya’da Sabah Saatlerinde Kesinti
Gemlik ilçesine bağlı Haydariye Mahallesi’nde 09.00 ile 11.00 saatleri arasında abone bağlama çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak. Aynı gün Mudanya ilçesi Halitpaşa Mahallesi’nde ise 10.00 ile 12.00 saatleri arasında kesici değişimi nedeniyle enerji verilemeyecek. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların özellikle sabah saatlerinde hazırlıklı olması gerekiyor.
Mustafakemalpaşa ve Nilüfer’de Uzun Süreli Çalışmalar
Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Adaköy Mahallesi’nde 09.30 ile 17.30 saatleri arasında AG hat bakım çalışmaları yapılacak. Bu kesinti günün büyük bir bölümünü kapsadığı için dikkat çekiyor. Nilüfer ilçesinde ise farklı mahallelerde çeşitli saat aralıklarında kesintiler yaşanacak. Esentepe Mahallesi’nde 09.00-12.00 saatleri arasında, Yolçatı Mahallesi’nde 10.00-11.00 saatleri arasında abone bağlama çalışmaları nedeniyle elektrik verilemeyecek.
Ayrıca Nilüfer’de 30 Ağustos Zafer Mahallesi’nde 10.00 ile 16.00 saatleri arasında trafo bakım çalışması yapılacak. İnegazi Mahallesi’nde ise 09.00 ile 17.00 saatleri arasında ağaç kesimi çalışmaları kapsamında enerji kesintisi uygulanacak.

Orhangazi’de Farklı Saatlerde Kesintiler
Orhangazi ilçesinde de gün boyunca farklı mahallelerde kesintiler planlandı. Narlıca Mahallesi’nde 10.00 ile 12.00 saatleri arasında, Arapzade Mahallesi’nde 13.00 ile 15.30 saatleri arasında ve Dutluca Mahallesi’nde 08.30 ile 10.00 saatleri arasında abone bağlama çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi yapılacak.
Osmangazi ve Yıldırım Dikkat Çekiyor
Osmangazi ilçesinde Demirtaş Dumlupınar Mahallesi’nde 09.00 ile 17.00 saatleri arasında OG tesis çalışması yapılacak. Mehmet Akif ve İstiklal mahallelerinde ise 09.00 ile 14.00 saatleri arasında OG müşteri talebi doğrultusunda kesinti uygulanacak.
Yıldırım ilçesinde Şirinevler Mahallesi’nde 10.00 ile 17.00 saatleri arasında OG müşteri talebi nedeniyle geniş kapsamlı bir kesinti planlanırken, Vakıf Mahallesi’nde de aynı saat aralığında enerji kesintisi yaşanacak. Eğitim Mahallesi’nde ise 09.00 ile 17.00 saatleri arasında AG tesis çalışması yapılacak.
Yenişehir’de Gün Boyu Kesinti
Yenişehir ilçesine bağlı Eğerce Mahallesi’nde 09.00 ile 17.00 saatleri arasında OG hat bakım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak. Bu kesinti de gün boyu sürecek uzun planlamalar arasında yer alıyor.
Vatandaşlara Uyarı Yapıldı
UEDAŞ yetkilileri, planlı kesintilerin enerji altyapısının daha sağlıklı ve sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla yapıldığını vurguladı. Çalışmalar süresince elektrikli cihazların zarar görmemesi için tedbir alınması gerektiği belirtilirken, özellikle uzun süreli kesintilerin yaşanacağı bölgelerde yaşayan vatandaşların günlük planlarını bu doğrultuda yapmaları istendi.
Haber Merkezi
