Toplam 4 bin 10 metrekareyi aşkın alanda planlanan proje kapsamında, alanın kullanım yoğunluğu ve bölgedeki ihtiyaçlar dikkate alınarak üç farklı yerleşim alternatifi hazırlandı. Hazırlanan planlamalar ilgili paydaşların görüşüne sunulurken, pazar alanının gün boyu aktif kullanılan ve kolay ulaşılabilen bir merkez haline getirilmesi amaçlanıyor.

Esnaf ve vatandaşlar için modern alan oluşturulacak
Projede her pazarcı esnafı için 6 metrekarelik satış alanı planlandı. Tezgah yerleşimlerinin, hem vatandaşların rahat hareket edebilmesi hem de esnafın daha verimli çalışma koşullarına sahip olması düşünülerek hazırlandığı belirtildi.
Ayrıca pazar alanında hijyen standartlarını artıracak yeni düzenlemelerin de hayata geçirileceği öğrenildi. Böylece hem daha temiz hem de daha düzenli bir alışveriş ortamının oluşturulması hedefleniyor.
Sosyal donatılar da projede yer alacak
Bahçelievler Cuma Pazarı projesinde yalnızca ticari alanlar değil, vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek sosyal donatılar da bulunacak. Proje kapsamında zabıta bürosu, çay ocağı, bebek bakım odası ve engelli erişimine uygun tuvaletler modern bir anlayışla yeniden düzenlenecek.
Öte yandan pazarın kurulmadığı günlerde alanın otopark olarak kullanılabilecek olması, bölgedeki park sorununun çözümüne de katkı sağlayacak.

Başkan Deveciler: “Verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz”
Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, seçim döneminde vatandaşlara verdikleri sözleri tek tek hayata geçirdiklerini söyledi.
Başkan Deveciler açıklamasında, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bahçelievler Cuma Pazarımız da bu vaatlerimizden biriydi. Esnafımızın daha iyi koşullarda hizmet vermesi, vatandaşlarımızın ise daha rahat bir ortamda alışveriş yapabilmesi için modern bir proje hazırladık. Projemizde sosyal donatı alanlarına da yer veriyoruz. Ayrıca pazar kurulmadığı günlerde alanın otopark olarak kullanılacak olması bölgedeki trafik ve park sorununa önemli katkı sağlayacak. 18 Mayıs 2026 tarihinde pazar yerimizin ihalesini gerçekleştiriyoruz. Çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Serpil ADAK
