Kuzey Ege’de güneşli havalar yüzleri güldürdü, sahiller dolup taştı. Balıkesir’in Burhaniye, Edremit, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde deniz sezonu resmen başladı. Özellikle Burhaniye’nin gözde plajlarından Ören, sezonun ilk sıcak günlerinde gençlerin akınına uğradı.
Hafta sonunu fırsat bilen gençler, Ören Plajı’ndaki ağaç iskelelerden Ege’nin serin sularına atlayarak yazın gelişini kutladı. Suyun sıcaklığından memnun kalan gençler, Ören’in temiz doğası ve sakin atmosferiyle herkese açık davette bulundu.
Gençlerden Yiğit Erkurt, “Sezonu resmen açtık. Deniz güzel, suyu harika. Herkesi Ören’e bekliyoruz” derken, İsmail Durmuş ise “Bugün hava çok iyi, deniz de öyle. İlk defa bu sezon denize girdim. Herkese Burhaniye’yi tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.
İstanbul’dan gelen Barış Irmak da Ören’i beğenenler arasındaydı. “İstanbul Çekmeköy’den geldim. Ören’in denizi oldukça temiz. Bu benim ilk gelişim. Şu an su biraz serin ama Mayıs ortasından sonra tamamen ısınır. Yaz tatili için kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir yer” dedi.
Kuzey Ege’nin berrak suları, doğal güzellikleri ve huzurlu plajlarıyla yaz boyunca misafirlerini ağırlamaya devam edecek.
İHA