Toplamda 175 katılımcının yer aldığı etkinlik boyunca, geriatri, nöroloji, genel dahiliye, fizik tedavi ve romatoloji alanlarındaki uzmanlar, akademisyenler, asistanlar, sivil toplum kuruluşları ve ilaç-medikal firmalarının temsilcileri, gerçekleştirilen bilimsel oturumlar ve panellerde son gelişmeleri değerlendirdi.
Kongre Eş Başkanı ve Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilay Şahin, sempozyum boyunca 20 bilimsel oturum ve 1 uydu sempozyum düzenlendiğini, 18 oturum başkanının moderatörlük yaptığı bu oturumlarda 30 konuşmacının sunum gerçekleştirdiğini ve ayrıca 24 sözlü bildiri sunulduğunu belirtti. Ayrıca Kas İskelet Sistemi Mezoterapi Uygulamaları, Miyofasiyal Gevşetme Teknikleri, Ozon Tedavisi, Kök Hücre Uygulamaları, Tanısal ve Girişimsel Ultrasonografi ile Botulinum Toksin Enjeksiyonları gibi uygulamalı kurslar da katılımcılara sunuldu.
Sempozyumun önemine dikkat çeken Prof. Dr. Nilay Şahin, inflamasyonun (iltihap) birçok hastalığın temel nedeni olabileceğini belirterek, “Bazen basit bir iltihabın altında romatolojik ya da nörolojik hastalıklar yatabiliyor. Bu nedenle erken teşhis ve tedaviye yönelik bütüncül yaklaşımlar tedavi başarısını artırıyor. Bu doğrultuda farklı branşlardan uzmanların bir araya gelerek gerçekleştirdiği değerlendirmeler, inflamasyon tedavisinde başarıyı yükseltecektir,” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Şahin, sempozyumun, inflamasyon ve ağrı konularına multidisipliner bir bakış açısı kazandırma amacı taşıdığını da vurguladı.
HABER MERKEZİ