Basın sektörüne yönelik kalıcı ve sahada karşılığı olan destekleri artırmayı hedefleyen Basın İlan Kurumu’nun bu girişimi, sigorta hizmetlerine daha avantajlı koşullarda erişimi mümkün kılıyor. Yapılan anlaşma doğrultusunda, basın çalışanları ile birinci derece yakınları, birçok sigorta ürününden yüksek oranlı indirimlerle faydalanabilecek.
Geniş Kapsamlı Sigorta İndirimi
İş birliği kapsamında, Basın İlan Kurumu’na akredite gazete, dergi ve internet haber sitelerinde görev yapan basın mensupları; kasko, konut, ferdi kaza, sağlık ve seyahat sigortaları başta olmak üzere pek çok sigorta ürününde indirim hakkı elde etti.
Uygulama çerçevesinde;
- Konut sigortasında yüzde 60,
- Ferdi kaza sigortasında yüzde 40,
- Kasko sigortasında yüzde 25,
- Tamamlayıcı sağlık, özel sağlık, seyahat sağlık ve riskli hastalıklar sigortalarında ise yüzde 20 ile yüzde 25 arasında değişen oranlarda indirimler sağlanıyor.
Ayrıca sigorta işlemlerinde 12 taksite varan ödeme kolaylığı sunulurken, sağlık, ferdi kaza ve hayat sigortası primlerinin belirli sınırlar dahilinde vergi matrahından düşülebilmesi de basın çalışanlarına önemli bir avantaj sağlıyor.
Başvurular E-Posta Üzerinden Alınacak
Kampanyadan yararlanmak isteyen basın mensuplarının;
- Kasko, ferdi kaza ve konut sigortaları için [email protected],
- Sağlık sigortaları için ise [email protected]
adresleri üzerinden başvuruda bulunmaları gerekiyor.
“Basın Emekçilerinin Günlük Yaşamına Dokunan Destekler Sürecek”
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle hayata geçirilen bu iş birliğinin, basın camiası için anlamlı ve kalıcı bir kazanım olduğuna dikkat çekti. Basın mesleğinin ağır sorumluluklar taşıdığını vurgulayan Çay, şu ifadeleri kullandı: “Bu gerçeklik, gece gündüz demeden, zorlu koşullarda kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğunu yerine getiren basın emekçilerinin sosyal güvence ihtiyaçlarını da doğrudan etkilemektedir. Kurum olarak, basın camiasının günlük yaşamına temas eden, sahada karşılığı olan ve kalıcı nitelik taşıyan destekleri artırarak sürdürme kararlılığındayız”

HABER MERKEZİ
