Burhaniye Belediyesi Kadınlar Korosu, “Kenan Sucuoğlu Yardım Konseri” ile Burhaniyelilere hem müzik dolu hem de anlamlı bir akşam yaşattı. Burhaniye Amfi Tiyatro’da düzenlenen konsere ilgi büyüktü. 80’li ve 90’lı yılların sevilen şarkıları, geceye damgasını vurdu.

Nostalji ve Duygu Bir Aradaydı
Sanatseverlerin akın ettiği etkinlikte, Kadınlar Korosu’nun aylar süren titiz hazırlığı sahneye yansıdı. Hem duygusal hem de coşkulu parçalarla sahneye çıkan kadınlar, izleyenleri zaman tünelinde bir yolculuğa çıkardı. Özellikle solistlerin güçlü yorumları ve sahne enerjileri, Burhaniyelilere unutamayacakları anlar yaşattı.
Sahne performanslarında, kimi zaman gözler doldu, kimi zaman alkışlar dakikalarca sürdü. “Firuze”, “Senden Daha Güzel”, “Resimdeki Gözyaşları” gibi klasikleşmiş şarkılar seyirciyle birlikte söylendi. Müzik, hem hatıraları canlandırdı hem de gönülleri ısıttı.
Kadın Emeğine Alkış
Burhaniye Belediyesi Kadınlar Korosu’nun bu özel konseri, yalnızca sanatla değil, dayanışma ve toplumsal farkındalıkla da örüldü. Konserin geliri, Burhaniye Kenan Sucuoğlu Huzurevi yararına kullanılacak. Böylece sanat, sosyal sorumlulukla birleşti ve anlamı daha da büyüdü.
Konser boyunca sahnede yer alan tüm kadınlar, gönülden alkış aldı. Her biri kendi emeğiyle, sesiyle ve duruşuyla geceye değer kattı. Koro Şefi ve aynı zamanda solist olan Anıl Aydınlıgil’in liderliğinde sahne alan kadınlar, sanatın gücünü ve kadınların üretkenliğini bir kez daha gösterdi.

Protokolden Yoğun Katılım
Gecede protokol de yerini aldı. Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Tuna, Belediye Meclis Üyeleri Esra Ersoy ve Çiğdem Karasakal Avcu, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Rukiye Güven Köken, İnsan Kaynakları Müdürü Seda Taşkent ve Huzurevi Müdürü Fatma Cantekiner, etkinliğe destek veren isimler arasındaydı. Protokol üyeleri, müziğin birleştirici gücüne sahne önünden tanıklık etti.
Başkan Yardımcısı Tuna’dan Kadınlara Teşekkür
Konserin sonunda sahneye çıkan Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Tuna, Koro Şefi Anıl Aydınlıgil’e çiçek takdim ederek teşekkürlerini sundu. Tuna, sahnede yer alan tüm kadınları tek tek tebrik ederek, şu ifadeleri kullandı:
“Burhaniye Belediyesi olarak kadın emeğine ve sanata verdiğimiz destek sürecek. Bu gece bizlere duygularla örülmüş bir müzik şöleni sunan Kadınlar Koromuzla gurur duyuyoruz.”

Başkan Deveciler: “Sanat ve Kadın Emeği Bizim İçin Vazgeçilmez”
Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ise, konserin toplumsal yönüne dikkat çekti. Başkan Deveciler, şu ifadeleri kullandı: “Burhaniye’de kültür ve sanatı, toplumsal faydayla buluşturmayı önemsiyoruz. Kadınlarımızın emeğiyle ortaya çıkan bu konser, yalnızca güzel bir sanat etkinliği değil; aynı zamanda dayanışmanın ve sosyal duyarlılığın bir ifadesidir. Sanat ve kadın emeği, bizim yönetim anlayışımızın temel taşlarındandır.” Deveciler ayrıca, sanatsal faaliyetlerin artırılması ve kadınların kültürel hayatta daha görünür olması adına bu tür organizasyonlara destek vermeye devam edeceklerini belirtti.
Burhaniye Sanatla Bütünleşiyor
“Kenan Sucuoğlu Yardım Konseri”, Burhaniye’de sanatın halkla buluştuğu özel bir gece olarak hafızalara kazındı. Kadınlar Korosu’nun içten performansı, toplumsal sorumlulukla birleşince, ortaya hem duygusal hem de umut verici bir tablo çıktı. Burhaniye, kültür ve sanatla büyürken, kadınların sahnedeki gücüyle daha da aydınlanıyor. Gece, sadece bir konser değil; kadınların emeği, sanatın dili ve toplumsal dayanışmanın sesi oldu.
Sıla Solaklar VERİM
