Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayının manevi atmosferini vatandaşlarla birlikte yaşatmak amacıyla il genelinde aşure ikramı programı düzenliyor. Birlik, beraberlik ve paylaşma kültürünün en önemli simgelerinden biri olan aşure, 26 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında Balıkesir’in 18 farklı noktasında vatandaşlara ikram edilecek.
Muharrem ayının bereketini paylaşmak amacıyla hazırlanan program kapsamında aşure kazanları Balıkesir’in merkezinden ilçelerine kadar birçok noktada kurulacak. İlk dağıtım 26 Haziran Cuma günü saat 13.30’da Karesi Zağnos Paşa Camii Meydanı’nda gerçekleştirilecek.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı takvime göre aşure ikramları Bandırma, Erdek, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık, Havran, Savaştepe, Edremit, Bigadiç, Sındırgı, Susurluk, Manyas, Gönen, İvrindi, Balya, Kepsut ve Dursunbey’de belirlenen meydan ve parklarda saat 13.30’da vatandaşlarla buluşacak.

Başkan Ahmet Akın: “Bereketimizi ve Kardeşliğimizi Paylaşıyoruz”
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Muharrem ayının dayanışma ve paylaşmanın en güzel örneklerinden biri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Muharrem ayında kazanlarda kaynayan bereket; birlik ve beraberliğimizin, paylaşma kültürümüzün en güzel simgelerinden biridir. Bu kadim geleneği yaşatmaya ve hemşehrilerimizle aynı sofranın bereketini paylaşmaya devam ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı aşure ikram noktalarımıza bekliyoruz. Muharrem ayının ülkemize, Balıkesir’imize ve tüm İslam âlemine sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum.”
Aşure Dağıtım Takvimi
- 26 Haziran: Karesi – Zağnos Paşa Camii Meydanı
- 29 Haziran: Bandırma – Cumhuriyet Meydanı, Erdek – Belediye Önü
- 30 Haziran: Burhaniye – BBB Hizmet Binası Önü, Gömeç Meydanı, Ayvalık Kordon Meydan
- 1 Temmuz: Havran Belediye Önü Park, Savaştepe Belediye Önü Park, Edremit Cumhuriyet Meydanı
- 2 Temmuz: Bigadiç Hükümet Karşısı Park, Sındırgı Belediye Önü Park
- 3 Temmuz: Susurluk Adnan Menderes Parkı, Manyas Çarşı Parkı, Gönen Belediye Önü Park
- 6 Temmuz: İvrindi Belediye Parkı, Balya Belediye Önü
- 7 Temmuz: Kepsut Belediye Önü Park, Dursunbey Belediye Meydanı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı boyunca düzenleyeceği aşure ikramlarıyla paylaşma ve dayanışma geleneğini yaşatırken, tüm vatandaşları bu manevi buluşmalara davet etti.
Ömer Faruk KARATOSUN
