Balıkesir’de su kesintisi uyarısı yapıldı. Altıeylül ilçesinde meydana gelen ana şebeke arızası nedeniyle Dinkçiler ve Hacı İlbey mahallelerinde belirli saatler arasında su verilemeyeceği açıklandı.
Yetkililer tarafından paylaşılan bilgi notuna göre arıza nedeniyle başlayan kesinti 8 Haziran 2026 saat 20.45 itibarıyla etkisini gösterdi. Ekiplerin bölgede onarım çalışmalarına başladığı belirtilirken su kesintisinin 9 Haziran 2026 saat 01.00’e kadar sürmesinin beklendiği ifade edildi.
ANA ŞEBEKE ARIZASI ETKİLİ OLDU
Yetkililer, yaşanan kesintinin ana şebeke hattında meydana gelen arızadan kaynaklandığını açıkladı. Özellikle gece saatlerinde başlayan kesinti nedeniyle vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşayabileceği belirtildi.
Arızanın kısa sürede giderilmesi için ekiplerin bölgede yoğun çalışma yürüttüğü öğrenildi. Çalışmalar boyunca su akışının kontrollü şekilde sağlanacağı ve zaman zaman basınç düşüklüğü yaşanabileceği ifade edildi.

HANGİ MAHALLELER ETKİLENİYOR?
Yapılan açıklamaya göre su kesintisinden Altıeylül ilçesine bağlı şu mahalleler etkileniyor:
- Dinkçiler Mahallesi
- Hacı İlbey Mahallesi
Yetkililer, belirtilen bölgelerde yaşayan vatandaşların su ihtiyaçlarını önceden karşılamaları gerektiğini vurguladı.
VATANDAŞLARA “TEDBİRLİ OLUN” UYARISI
Su kesintisinin gece saatlerine kadar devam edecek olması nedeniyle vatandaşların dikkatli olması istendi. Özellikle yaşlılar, çocuklu aileler ve sağlık problemi bulunan kişilerin su kullanımında planlı hareket etmeleri gerektiği belirtildi.
Uzmanlar ise ani su kesintilerinde evlerde bulunan hidrofor ve su tesisatlarının zarar görmemesi için muslukların kontrollü kullanılmasını öneriyor.

ÇALIŞMALARIN ERKEN TAMAMLANMASI BEKLENİYOR
Ekiplerin arızayı planlanan süreden daha önce giderebilmek için yoğun mesai yaptığı öğrenildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından mahallelere yeniden su verilmeye başlanacağı belirtildi.
Yetkililer ayrıca arıza giderme çalışmalarının seyrine göre kesinti süresinde değişiklik yaşanabileceğini ifade ederek vatandaşların resmi duyuruları takip etmeleri gerektiğini hatırlattı.
Balıkesir’de son dönemde artan altyapı çalışmaları nedeniyle zaman zaman planlı ve arıza kaynaklı kesintilerin yaşandığı belirtilirken, vatandaşlar özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte altyapı sorunlarının hızlı şekilde çözülmesini bekliyor.
HABER MERKEZİ
