TRUMP: SÜREÇ DERHAL BAŞLAYACAK
Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada Avrupa ülkelerinin yüksek miktardaki dizel rezervlerini serbest bırakmayı kabul ettiğini duyurdu. ABD Başkanı, stokların piyasaya verilmesine hemen başlanacağını ifade etti.
Açıklama, G7 liderlerinin yakıt arzı ve hızla yükselen fiyatları ele aldığı görüşmenin ardından geldi. G7 ülkelerinin petrol ve rafine yakıt rezervlerinden toplam 100 milyon varile kadar piyasaya sürülmesini içeren koordineli bir plan üzerinde uzlaştığı bildirildi.
AKARYAKIT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ GÜNDEMDE
İran savaşı ve diğer küresel arz kesintileri son dönemde dizel fiyatlarının hem ABD’de hem de Avrupa’da hızla yükselmesine neden oldu. Avrupa ülkelerindeki acil durum stoklarının piyasaya sürülmesinin, küresel dizel arzını artırarak fiyatlar üzerindeki baskıyı azaltması amaçlanıyor.
GÖZLER AKARYAKIT PİYASALARINA ÇEVRİLDİ
Avrupa’nın rezervlerden yapacağı satışların miktarı ve uygulamanın piyasa fiyatlarına ne ölçüde yansıyacağı önümüzdeki günlerde yakından izlenecek. Uzmanlar, rezervlerin piyasaya sürülmesinin kısa vadede arzı destekleyebileceğini ancak enerji piyasalarının savaş ve tedarik kesintilerine bağlı olarak dalgalanmaya devam edebileceğine dikkat çekiyor.
iha





