Duruşmaya katılan Oktar, kendisine yöneltilen suçlamaların mesnetsiz olduğunu savunarak, tüm iddiaların “İngiliz derin devleti” tarafından kurgulandığını ileri sürdü.
Sanıklar arasında yer alan Sinem Hacer Tezyapar’ın avukatı Enes Akbaş, 7 yıl süren yargılama sürecinde delillere dayanmayan iddialarla mücadele ettiklerini belirterek beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti ise Oktar dahil 13 sanığın işlediği fiillerin suç teşkil etmediğine hükmederken, diğer 3 sanığın da yasal unsurlar oluşmadığı gerekçesiyle beraat ettiğine karar verdi.
2022 yılında tamamlanan ana davada Adnan Oktar, örgüt yöneticiliği, cinsel istismar ve çeşitli suçlardan toplam 891 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Diğer örgüt yöneticilerine de benzer şekilde binlerce yıla varan cezalar verilmişti.
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, “resmi belgede sahtecilik”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “kara para aklama” gibi suçlar yönünden kararı bozarak yeniden yargılama yapılmasını istemişti. Yeniden görülen davada mahkeme, bu suçlamalardan tüm sanıkların beraatine hükmetti. Ancak “dolandırıcılık” ve “kara para aklama” iddialarıyla ilgili dosya ayrılarak başka bir davaya taşındı.
HABER MERKEZİ