15 Ekim 2025 günü öğle saatlerinde evinde aniden fenalaşan Fatih Ürek’in kalbi, rahatsızlığı sırasında durdu. O sırada evde bulunan yardımcısına “Oda çok sıcak, camı aç” dedikten kısa süre sonra “Üşüdüm, nefes alamıyorum” dediği öğrenildi. Yardımcısının ve şoförünün hızlı hareket etmesiyle, sağlık ekipleri kısa sürede eve ulaştı.
Ambulans ekipleri, yaklaşık 20 dakikalık kalp masajı (CPR) sonrasında ünlü sanatçının kalbini yeniden çalıştırmayı başardı. Ürek, acil şekilde hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı.
Fatih Ürek’in tedavisini üstlenen Prof. Dr. Mehmet Yazıcıoğlu, yaptığı açıklamada ünlü sanatçının sağlık durumunun kontrol altına alındığını duyurdu:

“Fatih Bey’in kalp krizi, pıhtı atması sonucu gelişti. Şu an kalbinde bir sorun bulunmuyor. Ancak nörolojik bir risk yaşanmaması için 24 saat boyunca yoğun bakımda gözlem altında tutulacak.”
Doktorun açıklamasına göre, acil olarak yapılan anjiyoplasti işlemi sayesinde tıkanan damar tamamen açıldı.
Edinilen bilgilere göre, sanatçının evinin hastaneye yalnızca 5 dakika mesafede olması kritik süreci olumlu etkiledi. Eğer müdahale bu kadar hızlı yapılamasaydı, hayati riskin çok daha büyük olabileceği belirtildi.
Hastaneden yapılan resmi açıklamada, Fatih Ürek’in hayati fonksiyonlarının normale döndüğü ancak bir süre daha gözlem altında kalacağı bildirildi. Ürek’in yakın çevresi ve sevenleri ise sosyal medyada geçmiş olsun mesajları paylaşarak sanatçıya destek oldu.
HABER MERKEZİ
