Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaz Sezonu Öncesi Balıkesir’de Otobüs Hatları ve Saatleri Değişti

Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. (BTT), yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Edremit, Havran, Ayvalık, Gömeç ve Burhaniye ilçelerinde sefer saatleri ile bazı güzergahlarda düzenlemeye gidildiğini duyurdu. 15 Haziran 2026 itibarıyla yürürlüğe girecek yeni uygulamayla birlikte vatandaşların yaz yoğunluğunda toplu ulaşımdan daha konforlu ve düzenli şekilde faydalanması hedefleniyor. Yeni düzenleme kapsamında bazı hatların güzergahları değiştirilirken, Havran’daki birçok hatta da saat güncellemesine gidildi.

Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. (BTT), yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Edremit,

Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. (BTT), yaz sezonunun başlamasıyla birlikte toplu ulaşımda yeni düzenlemeye gidildiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre 15 Haziran 2026 tarihinden itibaren Edremit, Havran, Ayvalık, Gömeç ve Burhaniye ilçelerinde yaz sefer saatleri uygulanmaya başlanacak. Bazı hatların güzergahlarında değişiklik yapılırken, bazı Havran hatlarının saatleri de yeniden düzenlendi.

BTT tarafından yapılan duyuruda, vatandaşların güncel hat ve saat bilgilerine BTT Mobil Uygulaması ile birlikte Balıkesir Ulaşım Resmi Sitesi üzerinden ulaşabileceği belirtildi.

OTOBUS 2.jpg - Marmara Bölge Gazetesi

Güzergahı Değişen Hatlar Açıklandı

Yeni düzenleme kapsamında güzergahı revize edilen hatlar şu şekilde sıralandı:

  • 77 Burhaniye – Orjan
  • 88 Edremit Akçay Otogar – Ülkü Yolu
  • 75 Edremit Otogar – Çamlıbel
  • 79 Edremit – Kızılkeçili
  • 81 Edremit Otogar – Avcılar

Öte yandan Havran ilçesinde hizmet veren bazı hatların sefer saatlerinde de değişikliğe gidildi. Saat düzenlemesi yapılan hatlar ise şöyle:

  • 7 Havran – İnönü
  • 11 Havran – Kocaseyit Mahallesi
  • 10A Çamdibi – Havran – Edremit
  • 1A Havran – Eğmir
  • 5 Havran – Tepeoba
  • 12 Havran – Kobak

Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına seyahat öncesinde güncel saat bilgilerini kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı.

723706250 1862308321868032 3886210988210585624 n e1781355694501 - Marmara Bölge Gazetesi

Ahmet Akın: “Yaz yoğunluğuna uygun ulaşım planlaması yaptık”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Ahmet Akın, yaz döneminde özellikle sahil ilçelerinde yaşanan nüfus hareketliliğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Yaz aylarında Balıkesir’imizin kıyı bölgelerinde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlarımızın güvenli, konforlu ve düzenli ulaşım hizmeti alabilmesi için toplu taşıma planlamalarımızı sezon şartlarına uygun şekilde güncelliyoruz. BTT ekiplerimizle birlikte hem güzergah hem de sefer saatleri konusunda kapsamlı bir çalışma yürüttük. Tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun.”

Yeni yaz tarifesinin 15 Haziran 2026 Pazartesi günü itibarıyla yürürlüğe gireceği bildirildi.

Ömer Faruk KARATOSUN