Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UEDAŞ Uyardı: Balıkesir’in O Mahallelerinde Elektrikler Kesilecek

Balıkesir’de 2 Haziran Pazartesi ve 2 Haziran Salı günü planlı elektrik kesintileri uygulanacak. UEDAŞ tarafından yayımlanan bilgi notuna göre bakım, OG müşteri talebi ve kesici değişimi çalışmaları nedeniyle bazı ilçe, mahalle ve sokaklarda saatler süren kesintiler yaşanacak.

Balıkesir’de 2 Haziran Pazartesi ve 2 Haziran Salı günü planlı

Özellikle Manyas, Altıeylül, Bigadiç ve Kepsut ilçelerinde gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için önceden hazırlıklı olmaları istendi. Kesinti süresince elektronik cihazların korunması ve günlük planlamaların buna göre yapılması önerildi.

Manyas’ta Kesici Değişimi Yapılacak

UEDAŞ tarafından paylaşılan plana göre Manyas ilçesinde “kesici değişimi” çalışmaları nedeniyle birçok mahallede elektrik kesintisi uygulanacak. Çalışmaların 2 Haziran Salı günü 10.00 ile 12.30 saatleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Kesintiden etkilenecek mahalleler arasında Yayla, Erecek, Kalfa, İrşadiye, Koçoğlu, Çataltepe, Cumhuriyet, Hacıbrahimpınarı, Peynirkuyu, Çal ve Hekim mahalleleri yer aldı.

Bazı sokaklarda ise daha detaylı kesinti uygulanacağı belirtildi. Özellikle Cumhuriyet Mahallesi’nde Cumhuriyet 33 ve Cumhuriyet 1 sokakları, Çal Mahallesi’nde Çal 2 ve Çal 11 bölgeleri ile Peynirkuyu çevresindeki bazı alanlarda elektrik verilemeyecek.

Altıeylül’de Şebeke Çalışması

Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde de OG müşteri talebi kapsamında planlı kesintiler yapılacak. UEDAŞ verilerine göre çalışmalar 2 Haziran Salı günü saat 09.30 ile 14.00 arasında gerçekleştirilecek.

Kesintiden Yenice, Ovabayındır ve Çandır mahalleleri etkilenecek. Bölgede sürdürülecek çalışmalar nedeniyle vatandaşların özellikle sabah saatlerinden itibaren tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

Elektrik kesintisi süresince internet bağlantısı, beyaz eşya kullanımı ve su motorları gibi sistemlerde geçici aksaklıklar yaşanabileceği belirtildi.

ELEKTRIK 13 - Marmara Bölge Gazetesi

Bigadiç ve Kepsut İçin Dikkat Çeken Liste

Bigadiç ilçesine bağlı Esenli Mahallesi’nde de planlı kesinti uygulanacak. Çalışmalar kapsamında Esenli 15, Esenli 22 ve Esenli 3 bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanacağı açıklandı.

Kepsut ilçesinde ise Mahmudiye, Osmaniye ve Kalburcu mahalleleri kesintiden etkilenecek. Özellikle Mahmudiye Mahallesi’nde birden fazla sokakta çalışma yapılacağı bildirildi.

UEDAŞ’ın yayımladığı listeye göre Mahmudiye 9, Mahmudiye 1, Mahmudiye 13 ve Mahmudiye 20 bölgelerinde enerji kesintisi uygulanacak. Osmaniye Mahallesi’nde Osmaniye 30, Kalburcu Mahallesi’nde ise Kalburcu 21, Kalburcu 1, Kalburcu 6 ve Kalburcu 22 bölgelerinde elektrik verilemeyecek.

Kesintiler Geçici Olacak

Balıkesir genelinde uygulanacak planlı kesintilerin geçici olduğu ve çalışmaların tamamlanmasının ardından elektrik hizmetinin normale döneceği belirtildi. Yetkililer, vatandaşların güncel kesinti bilgilerini UEDAŞ’ın resmi kanalları üzerinden takip etmelerini önerdi.

Özellikle sıcak havaların etkisini artırdığı bu günlerde uzun süreli enerji kesintilerine karşı telefon, powerbank ve diğer elektronik cihazların önceden şarj edilmesi tavsiye edildi. Planlı çalışmaların ardından enerji altyapısının daha güçlü ve kesintisiz hale getirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

HABER MERKEZİ

Reklamı Geç